fbpx
miercuri, mai 31, 2023

Reacție fermă a unui parlamentar – Iulian Dumitrescu: „Nu ne putem juca cu viețile oamenilor”

Citește Și

- Advertisement -

Gripa a ucis până acum patru persoane din Prahova, internate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești. Alți bolnavi așteaptă rezultatele analizelor de la Institutul Cantacuzino din București, fiind suspecte de aceeași boală.

În acest context, prea puțini parlamentari s-au arătat îngrijorați de problemă, în timp ce autoritățile se feresc să comunice pe marginea acestui subiect. Cu toate acestea, există și voci care reacționează dur și spun că lucrurile nu mai pot continua așa.

- Advertisement -

„Virusul AH1 este extrem de periculos, nu ne putem juca cu viețile oamenilor!”, declară răspicat Iulian Dumitrescu, senator și totodată copreședinte al Partidului Național Liberal Prahova.

Prin vocea sa, liberalii din județ somează autoritățile să ia măsuri în cazul gripei care a curmat deja patru vieți, fiind primul astfel de gest de la izbucnirea focarului în Prahova. Concret, liberalii cer Instituției Prefectului și Consiliului Județean Prahova să se asigure că persoanele care încă mai sunt internate pe secția de Terapie Intensivă primesc cea mai bună îngrijire medicală. Totodată, liberalii atrag atenția asupra posibilității ca virusul să contamineze și alte persoane și cer celor două instituții amintite mai sus să se asigure că acest risc este minimizat. Nu în ultimul rând, este formulată o solicitare și către Direcția de Sănătate Publică Prahova, care ar trebui să se asigure că toate persoanele cunosc măsurile pe care le pot lua pentru a se feri de această gripă.

Nicidecum acest demers nu se vrea un atac politic, după cum explică liberalii, ci un apel pentru a nu se mai pierde alte vieți omenești.

- Advertisement -

Vezi mai jos comunicatul emis de PNL Prahova:

Liberalii din Prahova somează autorităţile să ia măsuri în cazul gripei care a ucis patru oameni
PNL Prahova îşi manifestă îngrijorarea faţă de maniera în care autorităţile judeţene gestionează criza gripei care a ucis, în ultimele zile, patru oameni internaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, alţi pacienţi care prezintă simptome similare fiind internaţi în stare gravă la aceeaşi unitate spitalicească.
„Cerem Prefecturii şi Consiliului Judeţean să se asigure, prin instituţiile subordonate, că bolnavii afectaţi de gripă primesc cea mai bună îngrijire medicală, precum şi să ia măsuri ferme de limitare a contagiunii, astfel încât să prevenim apariţia unei epidemii. Direcţia de Sănătate Publică, de exemplu, ar trebui să fie proactivă şi se asigure că fiecare cetăţean al judeţului Prahova ştie cum să se ferească în aceste zile de gripă. Virusul AH1 este extrem de periculos, nu ne putem juca cu vieţile oamenilor”, a declarat senatorul Iulian Dumitrescu, copreşedinte PNL Prahova.
Liberalii din Prahova susţin că reacţia lor la indiferenţa autorităţilor responsabile nu constituie un atac politic, ci un apel pentru o acţiune coerentă şi eficientă menită a limita pierderea de vieţi omeneşti.
- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Greva profesorilor: Sindicatele au respins oferta Guvernului

Sindicaliștii din Educație au respins oferta Guvernului, de mărire a salariului cu 1.000 de lei brut pentru profesori și...

Mai Multe Articole Ca Acesta