Jurnaliștii Associated Press au scris zilele trecute despre investigația lansată de procurorii anticorupție din Ploiești, în cazul ilegalităților financiare ale lui Victor Ponta și despre legătura acestora cu vizita pre-electorală a fostului prim-ministru al Regatului Unit, Tony Blair.

La scurt timp după publicarea articolului, publicații internaționale precum The Guardian sau NY Times au preluat știrea și au ajutat la propagarea evenimentului.

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat că dosarul de corupție are în prim-plan vizita fostului premier Tony Blair în România și apariția acestuia la conferința de presă „Viitorul Europei în noua ordine globală”.

Se pare că vizita fostului premier englez a fost plătită de Sebastian Ghiță, bun prieten al fostului premier, Victor Ponta. Pentru a evita “privirile curioșilor”, Ponta a insistat ca vizita să fie pusă la cale de o organizație nonprofit și apolitică. Scopul acestei organizații era acela de a ține imaginea partidului departe de cazul „Tony Blair”. Din informațiile existente, deputatul Sebastian Ghiță avea de câștigat de pe urma acestei acțiuni, primind un loc în parlamentul României.

Purtătorul de cuvânt al lui Tony Blair a oferit o declarație oficială pentru postul de televiziune Antena 3: „Domnul Tony Blair a fost invitat în România să țină un discurs despre viitorul Europei la invitația Fundației Multimedia pentru Democrație locală. Suma pe care a primit-o a fost donată, în integralitate, pentru actele caritabile pe care Tony Blair le face.”.

Întrebat de reporterii aflați la fața locului, Sebastian Ghiță neagă faptul că ar fi plătit pentru vizita lui Tony Blair. Prima vizită a fostului prim-ministru al Regatului Unit a fost în luna martie a anului 2012. Acesta a fost prezent la un forum despre „Viitorul Europei în noua ordine globală”, la Universitatea Româno-Americană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here