Realitatea TV  își încetează emisia începând de mâine, 30 octobrie, după ce CNA nu i-a putut prelungi licența de emisie. Realitatea TV a fost  prima televiziune de știri din România, postul fiind înființat în anul 2001.

CNA a analizat în ședința de marți prelungirea licenței Realitatea TV, televiziune lansată, astfel că, la final, membrii au votat împotriva prelungirii, întrucât societatea care operează televiziunea nu a depus documentația necesară.

Concret, din cauza faptului că Realitatea Media, aflată în insolvență de opt ani, nu are nici acum un plan de reorganizare aprobat, nu a putut depune certificatul fiscal.

Au fost doar patru voturi pentru prelungirea licenței, din cei zece membri prezenți, deși era nevoie de cel puțin șase pentru ca cererea să fie admisă.

Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis și Răsvan Popescu au fost pentru. Împotrivă au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălașa, Gabriel Tufeanu și Radu Herjeu.

Orsolya Borsos n-a votat nici pentru și nici împotrivă, argumentând că din punctul său de vedere, nu era necesar un vot, ci trebuia doar ca forul să „ia la cunoștință” că postul nu a îndeplinit condițiile privind solicitarea de prelungire a licenței.

Speța a fost catalogată de unii membri drept „simplă”, adică dacă documentația nu este completă, membrii nu pot prelungi licența. Alți membri au considerat că, în ciuda acestui fapt, CNA nu ar trebui să se substituie unei instanțe (televiziunea este în insolvență și un nou termen este stabilit pentru ianuarie 2020).

Cu toate acestea, în locul postului Realitatea TV o să apară un post, Realitatea Plus.

Decizia a fost luată la scurt timp după ce a votat neprelungirea licenței Realitatea TV.  Consiliul a aprobat, în unanimitate, modificarea licenței Realitatea Plus, operată de compania Geopol International, a lui Cozmin Gușă.

Concret, Realitatea Plus va avea aceeași emisie ca cea pe care Realitatea TV a avut-o până acum. Pe de altă parte, postul nu este în lista must carry și nu se află în grilele tuturor cabliștilor, așa cum era Realitatea TV.

Din datele prezentate de biroul tehnic al CNA, postul este prezent în grila unor mici cabliști și sunt în discuții cu UPC și RCS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here