IPJ Prahova a transmis recomandări pentru siguranța cetățenilor în minivacanța de Rusalii.

SFATURI PENTRU A PETRECE ÎN SIGURANȚĂ MINIVACANȚA DE RUSALII

 Pentru preîntâmpinarea eventualelor evenimente negative ce ar putea avea loc în perioada minivacanței, Inspectoratul Judeţean De Poliţie Prahova  vă  recomandă să respectați regulile de păstrare a distanţei sociale, portul mijloacelor de protecţie individuală şi celelalte măsuri ce vă pot proteja, în vederea limitării numărului de îmbolnăviri provocate de virusul COVID 19.

Poliţiştii prahoveni se vor afla zilnic la datorie și vor acţiona pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor şi pentru a interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Polițiștii rutieri vor fi şi ei prezenți pe drumurile publice, pentru prevenirea accidentelor şi a încălcării regulilor de circulaţie. Pentru a evita producerea unor evenimente rutiere negative, vă recomandăm să conduceţi prudent, să adaptaţi viteza la condiţiile de drum și trafic, să purtaţi centura de siguranţă, să nu vă hazardați în depășiri neregulamentare și să respectați indicațiile polițiștior rutieri.

De asemenea, poliţiştii de prevenire vă reamintesc câteva măsuri care sunt la îndemâna oricui în vederea asigurării bunurilor personale, fie că sunt din buzunare, autoturisme sau locuinţe.

 

Aveți grijă la genți și buzunare!

 • țineți banii în buzunarele interioare, cât mai aproape de corp; în niciun caz nu-i purtați în buzunarele de la spate;
 • țineți minte: banii, actele, telefonul mobil sau alte bunuri sunt la îndemâna hoților dacă le țineți în rucsac la spate!

Pentru siguranța locuinței:

 • nu deschideți niciodată ușa înainte de a vă uita pe vizor și instruiți-vă și copiii în acest sens;
 • încuiați ușa chiar dacă sunteți acasă;
 • închideţi ferestrele când plecaţi de acasă;
 • nu lăsaţi cheia de la intrare la îndemâna hoţilor;
 • în cazul în care la ușa dumneavoastră se prezintă persoane care vând sau cumpără diferite produse, evitați-le. În niciun caz nu le permiteți accesul în locuință;
 • nu păstrați în casă sume mari de bani și nu faceți publice valorile pe care le dețineți.

Pentru protecția autoturismului:

 • nu lăsați în interior, la vedere, bani, genți, borsete, telefoane mobile, detectoare radar, sisteme GPS, aparatură electronică ori alte bunuri care pot tenta infractorii;
 • dotați-vă autoturismul cu sistem de alarmă!;
 • evitați să păstrați în autoturism acte de identitate, permis de conducere, documente de înmatriculare a mașinii, documentele firmei, card-uri de credit sau orice alte înscrisuri de valoare.

Vă dorim să petreceți aceste zile libere în siguranță!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here