Relu Fenechiu, fostul Ministru al Transporturilor în perioada decembrie 2012 – iulie 2013, a fost adus astăzi de la Penitenciarul Vaslui, unde este încarcerat, la sediul DNA Ploiești, pentru audieri într-un nou dosar de corupție.

Fenechiu se pare că va fi audiat de procurori într-un dosar care vizează fondurile europene.

Reamintim că pe 12 iulie 2013, Relu Fenechiu a demisionat din funcția de Ministru al Transporturilor în urma condamnării din dosarul “Transformatorul”. Cât timp a fost la conducerea Ministerului, Fenechiu s-a remarcat prin deblocarea fondurilor europene, întocmirea unui program pentru infrastructură și privatizarea CFR Marfă.

Direcția Națională Anticorupție l-a acuzat că în perioada 2002-2004 a vândut către Electrica Moldova transformatoare vechi, în locul unora noi, prin intermediul a trei societăți în care era acționar semnificativ, contra unor sume ce totalizează 2.8 milioane de euro.

În iulie 2013, Instanța Supremă l-a condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru faptele sale. Decizia a fost menținută în ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casație și Justiție, când a fost condamnat definitiv pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată. În prezent, Relu Fenechiu este încarcerat în Penitenciarul din Vaslui.

Vezi mai jos imagini cu Relu Fenechiu la sediul DNA Ploiești:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here