fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Consiliul Judeţean a încredinţat direct, „la pachet”, 5 contracte pentru expertize şi lucrări la CET Brazi

Citește Și

- Reclamă -
Consiliul Judeţean Prahova a demarat în această toamnă lucrări de reparaţii la CET Brazi, prin mai multe contracte încredinţate direct aceleiaşi firme. În mod interesant, atât contractele de lucrări cât şi cele de expertizare au fost încredinţate la pachet, în aceleaşi zile, lucru care a ridicat multe semne de întrebare.

Pentru grupul de cogenerare 5 din CET, care rămăsese fără autorizaţia ISCIR în primăvară, CJ Prahova a încredinţat două contracte, unul de expertizare şi unul de lucrări. Ambele proceduri au fost lansate în aceeaşi zi şi finalizate în aceeaşi zi, lucru care ridică multe semne de întrebare, pentru că, în mod normal, te-ai aştepta ca expertiza să fie necesară înainte de începerea lucrărilor, tocmai ca să-ţi arate ce reparaţii sunt necesare şi la ce valoare financiară să te aştepţi.

Aceeaşi practică s-a repetat la aproximativ două săptămâni distanţă, când, tot într-o singură zi, CJ Prahova a încredinţat direct alte trei contracte, unul pentru lucrări la grupul energetic 6, unul pentru expertizarea grupului 6, şi unul pentru lucrări la cazanul 2.

- Reclamă -

Valoarea totală a celor cinci contracte se ridică la 2,92 milioane de lei. Mai precis, vorbim despre 890.000 de lei pentru reparaţii la cazanul 5 şi turbina aferentă, 260.000 de lei pentru expertizarea grupului 5, ambele încredinţate pe 13 septembrie, 715.000 de lei pentru reparaţii la grupul 6, 260.000 de lei pentru expertizarea grupului 6 şi 800.000 de lei pentru lucrări la CAF 2, toate trei încredinţate pe 28 septembrie.

Firma selectată este Remero Fil SA, care are sediul în Brazi, în zona termocentralei, şi care s-a ocupat, în mod tradiţional, de lucrări în CET şi pe vremea Veolia Energie.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Dumitru Tudone, spune că nu vede nimic nepotrivit în contractarea în acelaşi timp a expertizelor şi a lucrărilor, argumentând că rapoartele tehnice erau necesare în vederea ISCIR-izării cazanelor. El a mai anunţat că lucrările la grupurile 5 şi 6 sunt în derulare şi ar urma să se încheie înainte de 1 noiembrie, după care cazanele şi turbinele respective vor fi predate către administraţia ploieşteană. Pentru CAF 2, deja predat către Primărie, lucrările ar urma să înceapă după punerea în funcţiune a celorlalte două cazane. Primăria Ploieşti, ca nou proprietar, ar urma să fie titularul contractului, însă CJ s-a arătat dispus să asigure fondurile necesare, printr-un parteneriat cu autoritatea locală.

- Reclamă -

„Expertizele erau necesare în vederea ISCIR-izării. Sperăm ca până la 1 noiembrie să închidem lucrările la cazanul 5, turbina 5 şi cazanul 6, după care să predăm bunurile în stare de funcţionare către Primărie. În cazul cazanului 2, se demonstrează că am avut dreptate, acesta este funcţional în acest moment, în baze intervenţiei pe care am comandat-o imediat după rezilierea contractului cu Termoficare Prahova”, ne-a declarat vicepreşedintele Dumitru Tudone.

La scurt timp după cele cinci contracte, Consiliul Judeţean a mai încredinţat, tot prin achiziţie directă, încă unul, pe 3 octombrie, pentru servicii de pază la nivelul CET Brazi, în momentul în care fostul operator şi-a anunţat retragerea. Acesta are o valoare de 199.332 de lei şi a fost încredinţat direct către SC Blackwater Force SRL, din Bucureşti.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – A fost dispusă evacuarea blocurilor din apropierea craterului adânc de doi metri format pe o stradă din Slănic

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbușit, formându-se un crater cu adâncimea de doi metri pe o suprafață...
Sari la conținut