Astăzi, primarul Andrei Volosevici a postat pe Facebook o fotografie în care era îmbrăcat cu un tricou inscripționat cu mesajul ”Dumitrescule, parcul vest este al ploieștenilor!”

Atacurile lui Volosevici la adresa Consiliului Județean au fost dese în ultima perioadă, iar ultimul măr al discordiei a fost transferarea Parcului Municipal Vest către CJ. Dacă până acum nimeni nu a reacționat , nici din partea CJ Prahova, nici din partea PNL, astăzi a ieșit la rampă Roberta Anastase, președintele PNL Ploiești.

Deputatul PNL i-a dat replica lui Volosevici, tot pe Facebook. Roberta Anastase spune că parcul trebuie transferat pentru că există déjà proiece aprobate privind construcția unui bazin olimpic, sala pentru competitii sportive și patinoar. Mai mult, susține că este vorba de un alt circ declanșat de primar ca să ”acopere caloriferele reci ale ploieștenilor”.

Iată postarea integrală de pe pagina Robertei Anastase:

”Va rog sa imi scuzati indrazneala de a scrie aceste randuri, dar ele reflecta ceea ce simt. In plus, cred ca port responsabilitatea de a-l fi ales si sustinut pe Andrei Volosevici ca primar, atat in primul mandat cat si in cel de acum. De aceea simt nevoia sa explic o serie de lucruri care se intampla!

Despre Ploiesti-episodul 1

Pana in acest moment m-am abtinut, cu greu, sa imi exprim parerea cu privire la ceea ce se intampla din punct de vedere administrativ in Ploiesti pentru ca eu am crezut ca solutiile trebuie gasite in echipa si cetatenii trebuie sa vada doar rezultatele.

Din pacate, la scurt timp dupa alegeri primarul ales al PNL a optat sa se departeze de echipa care l-a sustinut pana la a rupe total legaturile cu noi. Din nefericire, ploiestenii sunt cei care sufera.

Am citit multe comentarii ale ploiestenilor socati de diferenta dintre primul mandat al primarului Volosevici si dezastrul din acest mandat.

Explicatia este tocmai aceasta. In primul mandat Andrei Volosevici a acceptat tot sprijinul echipei din care facea parte constient fiind de imensa responsabilitate pe care a primit-o prin votul oamenilor. In acest mandat, procentul foarte mare cu care a castigat l-a facut sa gandeasca ca un veritabil “suveran” al Ploiestiului “indreptatit” sa dispuna dupa bunul plac de vietile oamenilor.

De aici si pana la momentul in care s-a transformat intr-un “Nero de Ploiesti” nu a fost decat un pas!

In loc sa se ocupe de dezvoltarea Ploiestiului care avea deja semnate proiecte de peste 180 milioane de euro, Volosevici a optat sa ofere oamenilor un permanent circ (discursuri incoerente, conferinte de presa fara numar, razboaie permanente cu toata lumea).

Rezultatul: mare parte din fonduri sunt astazi pierdute!

In loc sa conduca eficient primaria a ales sa nu plateasca facturile la incalzire si apa calda si, astazi, ploiestenii tremura de frig in case. Eu, sincer, nu inteleg ce face cu banii contribuabililor pentru ca in oras nu se vede nimic!

Cea mai recenta “batalie” pe care o poarta actualul primar este pentru Parcul Municipal Vest! Adica, el “iubitorul de Ploiesti” se opune ca nu cumva cineva sa ia parcul si sa fuga cu el in lume!

In realitate, primarul se opune ca in acel parc sa se faca o serie de investitii importante: bazin de inot olimpic, sala pentru competitii sportive cu 16000 de locuri, patinoar, plantarea de vegetatie matura, etc.

Pentru realizarea acestor investitii, Parcul Vest trebuie transferat temporar in patrimoniul PUBLIC al Consiliul Judetean care are deja proiectele aprobate. Dupa realizarea acestor investitii parcul se intoarce in patrimoniul Ploiestiul!

Toate aceste lucruri sunt scrise si asumate in documente publice! Deci unde este problema altundeva decat in capul dnului primar? Mai degraba, cred ca este doar un alt circ ieftin generat pentru a acoperi caloriferele reci ale ploiestenilor.

Ceea ce nu inteleg este de ce ii uraste Volosevici atat de mult pe Ploiesteni? Poate pentru ca l-au votat…”

Contactat telefonic, primarul Andrei Volosevici a avut o reacție dură la adresa președintelui PNL Prahova.

Acesta spune că reprezentanții Consiliului Județean Prahova ar trebui să investească în spitatul pentru care municipalitatea a transferat 16 hectare de teren.

Mai mult, spune că reacția Robertei Anastase este comandată de Iulian Dumitrescu.

”Plecat fiind la Paris sau prin Dubai, președintele doamnei Anastase, i-a spus că trebuie să aibă o reacție care o pune într-o poziție stânjenitoare din mai multe considerente. (NR: Primarul Volosevici face referire la o postare făcută recent de Captura.ro în care se face referire la desele deplasări în străinătate ale președintelui CJ Prahova, Iulian Dumistrescu. Detalii aici: https://www.facebook.com/photo/?fbid=206138928645549&set=pcb.206138948645547)

  1. Tehnic, investițiile se pot face, așa cum am pus în postarea mea, prin parteneriat, așa cum se face cu toate primăriile din județ și din toată țara asta, dar pentru asta trebuie să ai minime cunoștințe administrative.
  2. Mi-aș fi dorit tare mult ca o astfel de postare acidă să fi fost și la sfârșitul anului 2022 când ploieștenii nu au primit nici un leu de la Consiliul Județean, sau în 2021 când am primit doar 700.000 de lei de la Consiliul Județean. Poezia spusă este jenantă pentru că eu nu mă opun investițiilor, aș fi vrut să fac mai multe dar între timp m-am ocupat de banii pentru gaz. Repet, se poate face investiția în parc în parteneriat. Și atunci, eu îmi pun un tricou cu mulțumim Iulian Dumitrescu.

Dar este evident că Iulian Dumitrescu i-a dat un telefon Robertei din Dubai sau de la Paris și i-a spus să reacționeze, motiv pentru care a făcut lucrul astă. Este clar că nu are habar nimic despre administrație. Eu cred că ar fi trebuit să se apuce de primul proiect, votat în 2021, de spitalul județean unde am dat 15 hectare și am mutat pepiniera. Nu se face niciun spital, dar am dat 15 hectare. Poate, cine știe, acolo va apărea un cartier, că e și bună zona, în nordul orașului. Încă se face SF-ul ala, nu știu la ce, că e clar că nu are legătură cu nimic, am dat déjà 15 hectare și acum urmează 64, ca să facem o sală de sport polivalentă, un bazin de înot olimpic și un patinoar. Pe 64 de hectare! Rupem! Intrăm în Cartea Recordurilor. E o minciună de nedescris” a declarat pentru Ziarul Incomod, Andrei Volosevici.

 

2 COMENTARII

  1. deosebita doamna si precum la fel deosebit primar! Chiar ne cred prosti? pai de ce sa se dea parcul (cca.55ha) tocmai facut PARC??? Sa se dea doar cele 10 ha aditionate prin HCL…ca doar aici se pot plata bazine, sali, whatever vorba romanului in ultima perioada. Ma intreb care e miezu discutiei? Si sincer nu am decat doua raspunsuri: 1. daca vor si cele 55ha de PARC, evident o sa faca ceva si AICI si evident nu mai e PARC, 2. pai daca vrea sa faca ceva CJ-ul ce credem oare ca o sa iasa??? si evident observam cu stupoare ca CJ-ul habar nu are ca e in PRAHOVA si ca are un Ploiesti municipu de judet (sic! capitalul uman chiar nu are legaturi cu aceste meleaguri , niste venetici neica! si vedem cu stupoare ca traiesc chiar si prin alte tari nu pe valea ph infecta siplina de cohorte de masini) si, mai ales, observam ca in fapt nu a facut NIMIC fizic, doar a flendurit bani pe proiecte. DECI?!?!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here