O rețea de traficanți de droguri a fost destructurată de polițiștii BCCO și procurorii DIICOT, în urma unor prinderi în flagrant și a unor percheziții efectuate în Prahova, București și Ilfov. Inculpații sunt acuzați de constituire de grup infracțional organizat, trafic internal de droguri de risc și de mare risc și trafic de droguri de risc și de mare risc, cinci persoane fiind reținute pentru 24 de ore. Ulterior, Tribunalul București a dispus arestarea preventivă pentru patru dintre inculpați.

Potrivit unui comunicat remis de DIICOT duminică, 21 martie, procurorii DIICOT – structura centrală, împreună cu ofițeri din cadrul BCCO București au efectuat vineri, 19 martie, o operațiune de amploare opentru destructurarea rețelei de traficanți acuzată că importa și distribuia droguri de risc și de mare risc preponderent în București.

“În acest sens, a fost efectuată o acțiune de prindere în flagrant, pe raza sectorul 6, a unui număr de 3 inculpați, în timp ce transportau un colet în care se aflau aproximativ 9,5 kilograme de cannabis. De asemenea, asupra acestora a mai fost descoperită și cantitatea de aproximativ 10 grame de cocaină.

La aceeași dată, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat o altă acțiune de prindere în flagrant, pe raza sectorului 4, a unei inculpate, în timp ce transporta aproximativ 3 grame de cocaină destinată comercializării.

În continuare, procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO București au efectuat un număr de 6 perchezitii domiciliare, pe raza municipiului București și a județelor Ilfov și Prahova, în urma cărora au fost ridicate alte 8 kilograme de cannabis, 1,4 kilograme de amfetamină, 1 kilogram de ketamină, 200 de grame de cocaină, 200 de grame de ciuperci halucinogene, sumele de 200.000 de euro, 100.000 de lei și 100 de dolari americani, un dispozitiv electric de vidat, precum și alte materiale și recipiente folosite la ambalarea, porționarea și transportul drogurilor.”, se arată în comunicatul remis de DIICOT.

Cinci persoane au fost reținute de procurorii DIICOT pentru 24 de ore, iar Tribunalul București a decis ca patru dintre acestea să fie arestate preventiv pentru 30 de zile, iar cel de-al cincilea inculpat a fost plasat în arest la domiciliu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here