unpr

unprPreşedintele UNPR Gabriel Oprea, a participat sâmbătă 17 octombrie, la o reuniune a partidului pe regiunea III Sud-Muntenia. La întâlnire au fost prezenți președinții organizațiilor din județele, Prahova, Dâmbovița, Argeș, Teleorman, Călărași, Ialomița, Giurgiu, parlamentarii aleși în aceste județe și membri ai conducerii centrale a UNPR.

În cadrul reuniunii, s-a discutat despre activitatea fiecărei organizații județene, s-a analizat stadiul îndeplinirii proiectului care
prevede ca până la alegeri partidul să numere 1 milion de membri, pecum și stadiul înființării până la nivel de sate a organizațiilor de femei, tineri și pensionari.

„UNPR va continua această politică de deschidere și va încerca să aducă împreună toți românii care doresc să sprijine interesul național și valorile naționale românești. Avem peste 500.000 de membri, în ultimele trei luni de zile 70.000 de români, de la simpli cetățeni, la personalități din toate domeniile, s-au înscris în UNPR. Suntem al treilea grup parlamentar, avem 21 senatori și  42 deputați, în total 63 de parlamentari”, a declarat președintele Gabriel Oprea.

S-au dezbătut, de asemenea, subiecte de actualitate din politică și s-a analizat situația proiectelor legislative ale UNPR, taxa de solidaritate, votul de la 16 ani, primul loc de muncă. Proiectul UNPR „Primul loc de muncă” a fost adoptat în această săptămână de plenul Senatului, cu majoritate de voturi.

Proiectul prevede că angajatorii care încadrează în muncă, cu normă întreagă, pe durată nedeterminată, tineri, cu vârsta cuprinsă între 16-35 de ani, primesc lunar, pentru fiecare tânăr încadrat pe primul loc de muncă, o sumă egală cu valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată şi sunt scutiţi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori, pentru aceste persoane, pe o perioadă de 18 luni. Proiectul de lege urmează să fie dezbătut de Camera
Deputaților.

„Primul loc de muncă” este un proiect pentru tineri, un proiect pentru români. Avem nevoie ca tinerii să rămână în țară. Așa cum am mai declarat, ne interesează soarta țării, și una dintre priorități este de a asigura pe lângă securitate națională, bunăstare și securitate socială, românilor”, a subliniat Gabriel Oprea.

Totodată până la finalul anului, va intra în dezbatere parlamentară și inițiativa legislativă a UNPR privind cea de-a 13-a pensie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here