fbpx
luni, martie 4, 2024
spot_img

Revolta magistraților ia amploare. Peste 2000 de procurori și judecători reclamă legile lui Toader

spot_img

Citește Și

- Reclamă -

Revolta magistraților ia amploare. Peste 2 mii de judecători și procurori cer retragerea proiectului privind modificarea legilor justiției. Lista semnăturilor rămâne deschisă, iar peste câteva zile, memoriul va fi trimis premierului Mihai Tudose, informează Realitatea TV.

Explicația magistraților pentru acest gest fără precedent este aceea că proiectul legilor justiției propus de Tudorel Toader ar reprezenta un experiment judiciar și a apărut în lipsa unui studiu de impact. Promotorii acestei inițiative spun că lista de semnături rămâne deschisă și se așteaptă ca pe ea să apară câteva mii de magistrați care să susțină demersul lor. Semnatarii îi cer premierului Mihai Tudose ca proiectul Legilor Justiţiei să nu ajungă o realitate în forma actuală pentru că ar avea consecințe grave asupra sistemului judiciar. Printre modificările pe care dorește să le facă ministrul Tudorel Toader se numără trecerea Inspecției Judiciare din subordinea CSM în subordinea Ministerului Justiției, președintele României să nu mai aibă niciun cuvânt de spus în ceea ce privește numirea procurorilor șefi ai marilor parchete și să se înființeze o Direcție specială pentru investigarea magistraților din România.

- Reclamă -

Sursa: www.realitatea.net

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!
spot_img

Ultimele Știri

Angajații din Loteria Română vor protesta la Ministerul Finanțelor, reclamând scăderea cu peste 10% a veniturilor

Angajații din Loteria Română vor organiza în această săptămână mai multe acțiuni de protest în fața Ministerului Finanțelor, reclamând...
spot_img
Sari la conținut