fbpx
miercuri, iunie 12, 2024
spot_img

Rise Project: „Cum scapă un demnitar de problemele penale”. Un amendament introdus în lege de senatorul prahovean Radu Oprea îl favorizează pe șeful AEP, Florin Mitulețu Buică

Citește Și

- Reclamă -

„Propus de patru luni pentru demitere, șeful Autorității Electorale Permanente (AEP), Florin Mitulețu Buică, profită de un amendament introdus discret în Parlament, astfel încât să scape de dosarul penal în care este judecat pentru abuz în serviciu.

Amendamentul salvator este asumat de purtătorul de cuvânt al PSD, parlamentarul Radu Oprea (n.r. foto sus), care susține că s-a consultat cu toți factorii implicați, mai puțin cu AEP.”, scrie Rise Project într-un material postat pe site.

- Reclamă -

Florin Mitulețu Buică, șeful AEP, este acuzat de procurori că a demis abuziv doi directori și a angajat alți 18, fără concurs, încălcând legea.

Rise Project scrie că Radu Oprea, senator prahovean PSD și purtător de cuvânt al partidului, a strecurat un amendament care îl poate scăpa pe șeful AEP de problemele penale. A propus modificarea unui proiect de lege, astfel încât Autoritatea Electorală Permanentă să poată face angajări sau să-și promoveze oamenii în instituție fără concurs.

Numirile în funcții de conducere din cadrul AEP se fac atât cu examen, cât și avizul parlamentarilor. Dar Radu Oprea, parlamentar PSD, propune să se facă și prin „modificarea raporturilor de serviciu”. Adică fără examen, doar prin transfer, detașare, promovare sau mutare temporară de la orice altă instituție.

- Reclamă -

Amendamentul este supus la vot miercuri dimineață, 20 aprilie, în plenul Camerei Deputaților.

Citește integral pe riseproject.ro!

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO Diana Șoșoacă în ambulanță. Spune că a fost bătută de jandarmi

Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a fost bătută de jandarmii care asigurau paza la o clădire unde erau depozitați...