fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Roberta Anastase, nemulțumită de ”gașca” formată în jurul primarului Adrian Dobre

Citește Și

- Reclamă -

Roberta Anastase, deputat PNL de Prahova, a declarat că este nemulțumită de „gașca” formată în jurul primarului Adrian Dobre! Din ”gașca” la care face referire fac parte mai multe  persoane care alături de edilul-șef conduc orașul, de exemplu city-managerul Teodora Marin și consilierii personali ai primarului, Eugen Prună și Gabriel Hornoiu.

Duminică, 10 septembrie, la Festivalul Cașcavelei, a declarat: ”Sunt nemulțumită de ”gașca” formată în jurul primarului, toți fiind oamenii lui Volosevici. Toți cei care îl înconjoară pe primar au ajuns în aceste funcții la sfatul lui Andrei Volosevici, care era încă membru PNL la momentul la care Dobre a câștigat primăria.”.

- Reclamă -

Deși pe de-o parte dă vina pe „oamenii lui Volosevici” pentru problemele din Primărie, pe de altă parte deputatul Anastase a lăsat impresia că-l regretă pe fostul primar din mandatul 2008-2012. Roberta Anastase a susținut că lucrurile mergeau mult mai bine atunci când Volosevici era primar și a lăudat mai multe persoane care l-au ajutat pe acesta să conducă orașul. Roberta Anastase a spus că Ploieștiul era un oraș mult mai curat și mai frumos datorită lui Dan Ioniță care conducea SGU și Mirelei Limboșeanu, care conducea Rosal. ”Dacă Mirela Limboșeanu era sunată la unu noaptea că s-a rupt un coș de gunoi pe o stradă din Ploiești, se îmbrăca și mergea acolo să rezolve problemele”.

Totodată, Anastase a amintit de Parcul Bucov, condus atunci de Cătălin Vlad, despre care spune că s-a dezvoltat foarte mult la acel moment.

Din această ipostază, Roberta Anastase pare să-l regrete pe Andrei Volosevici, în comparație cu primarul actual, Adrian Dobre. Deși opinia publică este de părere că Volosevici a fost „mazilit” în interiorul PNL, după ce a fost folosit pentru a-i asigura victoria lui Dobre și alungat la alegerile parlamentare când nu a fost lăsat să candideze, Anastase spune că acest lucru nu este adevărat, ci că protocolul partidului s-a aplicat pentru toți cei aflați în situația fostului primar. Astfel, nici măcar Ludovic Orban nu a putut candida la alegerile parlamentare, fiind de asemenea cercetat într-un dosar penal, ulterior fiind achitat. Totodată, Roberta Anastase a profitat de ocazie pentru a spune că la momentul respectiv Adrian Dobre a mers personal la Alina Gorghiu, pe atunci președinte PNL, pentru a o ruga să facă o excepție în cazul lui Andrei Volosevici.

- Reclamă -

O altă nemulțumire a Robertei Anastase este aceea că organigrama primăriei nu a fost încă votată, deși proiectul este gata de aproximativ două luni. După cum aminteam zilele trecute, potrivit unor zvonuri din administrație, primarul Dobre și viceprimarul Cristian Ganea (PSD) s-au pus de acord cu privire la organigramă, dar aceasta nu a fost votată întrucât nu s-au înțeles și liderii celor două partide, Iulian Dumitrescu și Bogdan Toader (PSD). În plus, ultimele informații pe acest subiect indicau că la ora actuală organigrama se află pe biroul președintelui Consiliului Județean, Bogdan Toader.

Pornind de la discuția privind organigrama, Roberta Anastase nu a ratat momentul să se arate nemulțumită și de cei doi viceprimari, Cristian Ganea și George Pană (ALDE), spunând că în politică toți cei în funcții ar trebui să muncească împreună în primii trei ani de mandat și nu să refuze implementarea unor proiecte doar pentru a-i face rău partidului concurent.

Întrebată despre episodul în care Bogdan Toader a bat buzna în biroul lui Adrian Dobre pentru a-i critica decizia de a-l muta pe Decu Crângașu la Parcul Memorial Constantin Stere, Anastase a glumit spunând că era de așteptat că Toader să facă acest lucru de mai demult. Întrebată dacă reacția lui Toader ar putea indica faptul că existase o înțelegere pe care Dobre o încălcase, Roberta Anastase a spus că nu are cunoștință despre o astfel de negociere și că nu crede că a fost vorba de așa ceva.

Referitor la o posibilă candidatură a lui Adrian Dobre pentru un nou mandat de primar, Anastase este sigură că acesta are șanse nu numai să candideze, dar și să câștige primăria din nou.

- Reclamă -

Contactat telefonic, primarul Adrian Dobre nu a comentat informația că în jurul lui s-a format o ”gașcă” din care fac parte ”oamenii lui Volosevici”, precizând că lucrează foarte bine cu acești oameni (Teodora Marin, Eugen Prună, Gabriel Hornoiu). Despre consilierii săi a spus că dacă ar avea nemulțumiri în ceea ce-i privește, nu ar mai lucra cu ei. Adrian Dobre a recunoscut că a avut o discuție cu Alina Ghorghiu (la acea vreme președinte PNL Național) în care a rugat-o să facă o excepție în cazul lui Andrei Volosevici. De asemeni, a fost de acord cu afirmația Robertei Anastase că Ganea și Pană refuză implementarea unor proiecte pentru a-i face rău partidului concurent, precizând ”că nu are altă explicație în ceea ce-i privește pe cei doi.”.

Am încercat să-l contactăm și pe Andrei Volosevici, dar acesta nu a răspuns la telefon.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Prahova, anul 2024: peste patru mii de oameni din două comune nu au apă potabilă

Prefectura Prahova: “Localitățile Provița de Jos și Provița de Sus se confruntă cu o secetă acută! Singura sursă de...