Imagine de Septimiu Balica de la Pixabay

Indicele ROBOR la 3 luni a depăşit iar pragul de 8%, atingând cea mai mare valoare din ultimele două luni. Şi indicele ROBOR la şase luni a crescut.

O nouă lovitură pentru românii cu credite în lei. După ce Consiliul de administraţie al BNR, întrunit în ședință în 5 octombrie 2022, a hotărât majorarea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 6,25 la sută pe an, de la 5,50 la sută pe an, începând cu data de 6 octombrie 2022, milioane de români cu credite ipotecare în lei, inclusiv cei care au contractat credite prin Prima Casă, se vor confrunta cu noi creşteri ale ratelor.

ROBOR la 3 luni a crescut la 8,03%, faţă de 7,99%, nivelul din şedinţa precedentă, şi a atins cea mai ridicată valoare din ultimele două luni, informează România TV. Indicele a mai avut valoare de peste 8% şi în august 2022, apoi a intrat pe o traiectorie de uşoară scădere. Cea ai ridicată valoare a acestui indice a fost atinsă în 1 februarie 2010, mai aminteşte sursa citată.

Şi ROBOR la 6 luni a crescut la 8,17%, faţă de 8,14%, nivelul din şedinţa precedentă şi a atins cel mai mare nivel din ultimele două luni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here