Majoritatea județelor se află, în acest weekend, sub avertizare meteo de ploi abundente și vijelii. 15 județe sunt sub cod portocaliu. 

În județele aflate sub avertizarea de „COD PORTOCALIU” au fost convocate comitetele județene pentru situații de urgență și au fost activate grupele operative, a anunțat IGSU, într-o postare pe pagina oficială.


Sâmbătă, în București, furtuna a făcut ravagii. Zeci de autoturisme au fost avariate de copacii prăbușiți și mai multe străzi au fost inundate.
“Având în vedere că în perioada următoare sunt prognozate vijelii puternice, ploi abundente și instabilitate atmosferică accentuată, vă recomandăm să respectați următoarele măsuri:

*curățați șanțurile și rigolele de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apelor pluviale.

*în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, nu traversați râurile și nu vă apropiați de malurile acestora.

*evitați adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcţiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi uşor dislocate, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

*sistați activităţile desfăşurate în teren deschis sau la înălţime.

*închideți toate ferestrele locuinţei şi altor categorii de construcţii.

*evitați atingerea stâlpilor sau firelor căzute la pământ.

*intrați pe Platforma Națională de Pregătire pentru Situații de Urgență “FII pregătit” și consultați ghidurile aflate la rubrica Fenomene Meteo Extreme. Aflați cum să reacționați la apariția, în timpul și după un eveniment de tipul furtună, ploi abundente, accesând link-ul de mai jos:

https://fiipregatit.ro/ghid/furtuna/

#DSU #IGSU #pompierii #salvatorii #mereuladatorie

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here