Imagine de David Mark de la Pixabay

România intenționează să cumpere submarine franceze Scorpene și elicoptere franceze, a anunțat ministrul Apărării, Vasile Dîncu, citat de publicația Actualno, preluată de Rador.

Dîncu a anunțat că a fost semnată o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării în acest sens.

„Am semnat o scrisoare de intenție cu ministrul francez al apărării pentru un viitor proiect și am început în Parlament procesul de aducere a noului echipament: este vorba de submarine Scorpene și elicoptere. Aceasta este o scrisoare de intenție făcută cu Guvernul francez și noi vrem să implementăm acest proiect”, a spus Dîncu.

Ministrul român al Apărării a susținut că lucrează la un proiect de lege prin care să fie stabilite termene mai scurte pentru procedurile de achiziții publice în ceea ce privește Apărarea. Asta în contextul în care, potrivit acestuia, timpul de așteptare a crescut în ultima perioadă când vine vorba despre achiziții militare, de la începutul războiului din Ucraina.

Legăturile militare dintre România și Franța s-au întărit semnificativ după ce Parisul a decis să fie națiune-cadru în Grupul de luptă NATO din România. Franța a adus în România aproape o mie de soldați, precum și sistemul antiaerian Mamba, pe fondul nevoii României de asigurare a securității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here