statul islamic 33537700

statul islamic 33537700Propunerea României de creare a unei Curţi internaţionale pentru crimele de terorism începe să prindă contur. După conferinţa ministerială a Uniunii Europene cu statele partenere din apropierea graniţelor comunitare, desfăşurată la Barcelona, ministrul de Externe Bogdan Aurescu spune că iniţiativa ţării noastre a fost primită cu interes. În exclusivitate pentru Digi24, şeful diplomaţiei române a vorbit despre posibilele competenţe ale unei astfel de instanţe internaţionale.

Avem în vedere o Curte care să fie subsidiară competenţelor instanţelor naţionale. Instanţele naţionale să aibă rolul principal în combaterea crimei de terorism, iar Curtea să intervină atunci când statele nu sunt capabile sau nu vor să-i pedepsească pe cei care sunt vinovaţi de săvărşirea unor astfel de crime”, a spus ministrul.

Este clar pentru toată lumea că terorismul reprezintă o provocare transnaţională, deci internaţională, şi are nevoie de mecanisme adecvate pentru a descuraja şi respectiv pentru a-i pedepsi pe cei care săvârşesc crime de terorism”, a adăugat Bogdan Aurescu.

Sursa: www.digi24.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here