Două reclamații pe oră sunt făcute în România de la oameni care sesizează că alte persoane nu respectă măsurile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Sesizările sunt făcute la Tel Verde, iar oamenii legii fac cercetări și aplică sancțiuni dacă se confirmă.

Cele mai multe apeluri vin de pe plajă, scrie realitatea.net. De exemplu, un bărbat a sunat de pe o plajă din Mangalia și le-a spus operatorilor că sub o umbrelă sunt mai multe familii care nu respectă distanțarea socială. Imediat în zonă au fost trimiși oamenii legii din teritoriu pentru a vedea cum stă situația, de fapt.

Operatorii Tel Verde spun că majoritatea apelurilor sunt serioase și polițiștii dau amenzi acolo unde se constată încălcarea legii.

Astfel că într-o lună au fost peste 1.000 de reclamații. Majoritatea apelurilor la Tel Verde reclamă nepurtarea măștii de protecție.

Oamneii legii atrag însă atenția asupra faptului că ar fi bine să facem o diferențiere între ceea ce este urgent și ceea ce nu este. Un apel la 112 poate să salveze o viață. Linia Tel Verde a Ministerului de Interne nu reprezintă neapărat o intervenție cu caracter urgent, mai scrie sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here