fbpx
joi, septembrie 28, 2023
22.9 C
Ploiești
spot_img

Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendaţi. Cum vor fi preluate datele lor

Citește Și

- Reclamă -

Românii care nu s-au recenzat nu vor mai fi amendați, deși autoritățile amenințaseră cu sancțiuni în valoare de 3.000 lei, transmite Observatornews.

Autoritățile anunțaseră că cei care nu se vor recenza vor primi amenzi de până la 3.000 lei, dar șeful Institutului Naţional de Statistică (INS) spune că nu va exista nicio amendă. Pentru cei care nu au participat la procesul de recenzare se vor lua date din sistem, de la precedentul recensământ.

- Reclamă -

„Cei care nu au fost recenzaţi nu vor fi amendaţi, întrucât nu au oferit informaţiile din motive obiective sau subiective. În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzaţi automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduşi în baza de recensământ numai în măsura în care există informaţii că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică.

- Reclamă -
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Zeci de percheziții în Prahova și alte județe, pentru prinderea unor hoți

41 de percheziții au fost efectuate joi, 28 septembrie, în Prahova, dar și în alte județe pentru prinderea unor...