Românilor ar putea să le fie interzisă ieșirea din locuințe, potrivit unui document intrat în posesia reporterilor noștri. Potrivit unor surse din Guvern, propunerea ar urma să fie dezbătută de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

Nu vă panicați! În momentul de față, hotărârea nu este aprobată! În momentul în care va deveni oficială și măsurile se vor impune, vă vom anunța de îndată!

Raed Arafat, președintele Grupului de Suport Tehnico-Științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, propune Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență (CNSSU) să aprobe un nou plan de măsuri în contextul pandemiei de coronavirus. Concret, planul presupune limitarea deplasărilor oamenilor cu excepția situațiilor de urgență, sens în care aceștia trebuie să prezinte documente justificative.

Documentul a fost emis vineri, 20 martie și prevede ca singurele excepții în care deplasările oamenilor sunt permise să fie:

-către locul de muncă, dar în baza unei adeverințe din partea angajatorului prin care să certifice că aceasta nu poate fi amânată și că nu se poate lucra de la domiciliu

-pentru consult medical

-pentru cumpărături de strictă necesitate

-pentru asistență pentru persoane în vârstă

-alte motive care justifică urgența, pe baza unei declarații completate în prealabil

-deplasări scurte lângă domiciliu legate de nevoile animalelor de companie sau desfășurarea de activități sportive individuale

Vă prezentăm mai jos documentul integral:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here