fbpx
joi, aprilie 25, 2024
spot_img

Rominserv, contractorul general al Rompetrol cu peste 20 de ani de experiență

Citește Și

- Reclamă -

Rominserv, contractorul general al Grupului KMG International (Rompetrol), este compania care a coordonat cu succes lucrările de revizie din rafinăria Petromidia, desfășurate în perioada 11 martie – 3 aprilie. Calitatea lucrărilor executate în cursul acestei revizii conduce la sporirea condițiilor de siguranță și la o funcționare eficientă a unităților de producție.

În cele doar 17 zile alocate lucrărilor mecanice, Rominserv a reușit să finalizeze toți pașii necesari autorizării și reautorizării echipamentelor și conductelor. De asemenea, au fost realizate teste specializate la catalizatorii din instalațiile rafinăriei, au fost completate lucrările pentru Instalația MTBE numai cu forțe proprii și au fost executate consolidări la estacade. Toate aceste etape au fost realizate într-un context nefavorabil, determinat de atacul cibernetic de la începutul lui martie, dar și cu întârzieri în livrarea de echipamente și piese de schimb, aspect compensat prin acțiuni proactive ale specialiștilor companiei.

- Reclamă -

Revizia programată a rafinăriei Petromidia a reprezentat un efort conjugat la care au participat aproximativ 2.000 de oameni, din peste 25 de companii românești. Graficul de lucrări stabilit de Rominserv, care a colaborat îndeaproape cu specialiștii din Rompetrol Rafinare, a presupus desfășurarea a 90 de mii de metri cubi de schele, folosirea a peste 25 de echipamente de ridicare, circa 1.200 de conducte au fost verificate, dar și peste 700 de echipamente statice, electrice și dinamice.

„Specialiștii noștri, ingineri de top în domeniul lor de activitate, au reușit să încheie cu succes un nou proiect foarte important, care ajută la funcționarea în parametri și cu un grad sporit de siguranță a rafinăriei Petromidia. Oamenii din Rominserv au experiență vastă în astfel de lucrări, compania noastră participând, în cei peste 20 de ani de existență, la multe alte proiecte de anvergură în România și în străinătate. Alături de colegii din Rompetrol Rafinare și cu sprijinul firmelor contractate, revizia a fost încheiată fără evenimente, cu toate obiectivele îndeplinite și cu satisfacția că am contribuit la stabilitatea sectorului energetic din România”, a declarat Nurzhan Marabayev, Director General al Rominserv.

De asemenea, odată cu lucrările de revizie din Petromidia, dar și cele din rafinăria Vega Ploiești (oprită și ea odată cu rafinăria din Năvodari), Rominserv a reușit să depășească pragul de 3 milioane de ore de lucru fără incidente.

- Reclamă -

Despre proiectele Rominserv

Rominserv a fost înființată în 2001, prin fuziunea Diviziei de Construcții și Supervizare din cadrul Rompetrol, cu Divizia Mecano-Energetică din cadrul rafinăriei Petromidia. Primul proiect important al companiei a fost gestionarea reviziei generale din acel an. Rominserv furnizează servicii de management și implementare a proiectelor de investiții, de proiectare, de mentenanță corectivă, preventivă și predictivă în rafinării și rețele de distribuție carburanți, precum și managementul și implementarea lucrărilor de revizie a unităților de producție.

O constantă a activității Rominserv este reprezentată de reviziile generale. Amplitudinea proiectelor de acest gen le depășește pe cele convenționale. De exemplu, ultima revizie generală a Petromidiei, din 2020, a implicat peste 4.000 de oameni, 100 de companii și au fost implementate 22 de proiecte separate, unele dintre ele cu componentă de dezvoltare, securitate în muncă și conformare la cerințele de mediu ale rafinăriei Petromidia.

Cel mai important proiect intern derulat până în prezent de Rominserv este modernizarea rafinăriei Petromidia, care a presupus un pachet investițional de aproximativ 400 de milioane de dolari, transformând, practic, Petromidia în cea mai mare și mai importantă rafinărie din țară. Pachetul a cuprins 9 proiecte majore, printre care construcția a cinci instalații noi (Hidrocracare Blândă, Fabrica de Hidrogen, Recuperare Sulf și Tratare Gaze Reziduale, Fabrica de Azot și Sistemul Nou de Facle). După finalizarea acestor proiecte, rafinăria și-a mărit capacitatea de rafinare de la 3,5 milioane de tone/an, la 5 milioane de tone/an.

- Reclamă -

Printre proiectele importante coordonate de Rominserv pe plan intern mai amintim: modernizarea Danei 9 din portul Midia, modernizarea Instalației de Bitum din rafinăria Vega (unicul producător intern de bitum modificat cu polimeri), construcția și modernizarea a peste 700 de stații de distribuție a carburanților din 2003, până în prezent.

În afară de proiectele desfășurate în sectorul de oil&gas, Rominserv are capacitatea să fie un contractor general care să activeze și în alte arii de specialitate, reprezentând un furnizor de soluții pentru partenerii din industrie. Compania are deja în portofoliul său proiecte legate de infrastructură cum ar fi înlocuirea Unității de Măsurare a Gazelor Naturale ISACCEA 1 sau extinderea rețelei de canalizare Băicoi-Urlați-Plopeni.
Rominserv este o prezență constantă și pe piața externă. Printre proiectele importante merită amintite lucrările de modernizare a rafinăriei Pavlodar, din Kazahstan, unde Rominserv a executat în regim de lucru „la cheie” (proiectare, aprovizionare și execuție) proiecte care au totalizat peste 380 de milioane de dolari.

Compania intenționează, în viitorul apropiat, să își dezvolte operațiunile în țările învecinate, dar și în Kazahstan, ținta fiind să devină un important antreprenor internațional EPC (proiectare, aprovizionare și execuție), cu notorietate și o cotă de piață semnificativă.

Departamentul de Comunicare și Relații Publice
KMG International

(P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – A fost dispusă evacuarea blocurilor din apropierea craterului adânc de doi metri format pe o stradă din Slănic

O stradă din oraşul prahovean Slănic s-a prăbușit, formându-se un crater cu adâncimea de doi metri pe o suprafață...
Sari la conținut