fbpx
vineri, iunie 21, 2024
spot_img

Rompetrol deschide două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1 (tronsonul Nădlac – Sibiu)

Citește Și

- Reclamă -

Rompetrol Downstream, divizia de retail a Grupului KMG International în România, a deschis două noi centre integrate de servicii pe Autostrada A1 (tronsonul Nădlac – Sibiu), în apropierea localității Giarmata din județul Timiș (km 500+596 stânga și dreapta).

Investiția necesară pentru realizarea celor două stații de distribuție carburanți s-a ridicat la 6,5 milioane de dolari. Cele două stații fac parte dintr-un pachet de 12 centre integrate de servicii construite de Rompetrol pe Autostrada A1, cu o investiție totală estimată de peste 40 de milioane de dolari, derulată prin Fondul de Investiții în Energie Kazah-Român. Opt dintre acestea sunt deja deschise publicului.

Rompetrol continuă dezvoltarea lanțului de stații de pe autostrada A1 sub un nou concept, oferind clienților o gamă variată de produse și servicii: alimentare cu carburanți, stații de încărcare a mașinilor electrice, magazine, cafenea, terasă, spațiu verde, loc de joacă, parcări. Practic, stația nu mai este doar un loc unde alimentezi mașina cu carburant, ci un spațiu de relaxare, unde șoferii să-și recapete energia pentru a porni din nou la drum în siguranță. În același timp, continuăm dezvoltarea brandului hei și a noului concept de magazin cu extensiile de brand hei&coffee, cum sunt cele de la Giarmata, și coffee&gourmet, unde clienții noștri pot savura o masă caldă, cu produse variate și proaspete. Șase din cele 12 stații vor funcționa sub brandul coffee&gourmet”, a declarat Bauyrzhan Nugumanov, directorul general al Rompetrol Downstream.

- Reclamă -

Primele patru benzinării de pe A1, amplasate în apropierea localităților Pecica și Orăștie, au fost deschise în luna martie, în urma unei investiții de 14 milioane de dolari. Alte două, în proximitatea localității Șagu (județul Arad) sunt deschise și vor fi inaugurate oficial în perioada următoare. Restul de patru centre integrate de pe A1 vor funcționa în apropiere de Recaș (județul Timiș) și Cristian (județul Sibiu).

Fiecare stație nouă de pe autostradă are între 45 și 65 de angajați, iar suprafața din interior este cuprinsă între 300 și 600 de metri pătrați, de trei ori mai mult decât cea a unei benzinării obișnuite. La exterior, suprafața totală este de peste 35.000 de metri pătrați, cu peste 150 de locuri de parcare la Giarmata stânga și aproximativ 120 la Giarmata dreapta. Șoferii au la dispoziție câte patru posturi de încărcare rapidă a mașinilor electrice în fiecare dintre amplasamente.

Totodată, compania continuă colaborarea cu KFC, care a deschis un nou restaurant în stația Giarmata stânga. Acesta după ce, în martie, KFC a inaugurat alte două unități în benzinăriile Rompetrol de la Orăștie și Pecica, pe autostrada A1.

- Reclamă -

Rompetrol este deschisă și la alte parteneriate, în special cu scopul de a promova producătorii locali din regiunile unde au fost construite benzinăriile.

Suntem dispuși să amenajăm și spații exterioare, în funcție de interesul partenerilor locali, pentru ca aceștia să-și poată comercializa produsele în cele mai stricte condiții de siguranță alimentară”, a mai spus Bauyrzhan Nugumanov.

Noile centre integrate au fost predate pentru utilare, dotare, operare și întreținere de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. către Rompetrol Downstream în baza unor contracte de concesiune de servicii atribuite prin licitație publică.

Rompetrol Downstream

Rompetrol Downstream este divizia de retail a Grupului KMG International în România.

- Reclamă -

La finele primului trimestru din 2023, compania opera o rețea de 1.284 puncte de comercializare carburanți, formată din stațiile proprii Rompetrol, Partener Rompetrol, dar și stații mobile – Rompetrol Express și baze interne (rezervoare de 9 și 20 metri cubi amplasate în incinta companiilor din diverse domenii de activitate – transporturi, construcții, agricultură etc)

În plus, compania operează la nivel national și 6 depozite de carburanți, circa 280 de statii de încărcare auto cu gaz petrolier lichefiat – GPL și peste 7.000 de puncte de distribuție butelii GPL/Rompetrol casnic.
Divizia de retail a Grupului KMG International a lansat în 2017 prima benzinărie dotată cu stații de încărcare a mașinilor electrice, iar în 2018 a finalizat instalarea de panouri solare într-una din benzinăriile Rompetrol din București, o premieră pentru România și regiunea Mării Negre.

Sursa: comunicat de presă Rompetrol Downstream (P)

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

Talk show Incomod. Ce trebuie să știi dacă vrei să obții fonduri europene

Fie că vorbim de o afacere deja funcțională, pe care vrem să o dezvoltăm, fie că dorim să devenim...