SC Rosal Grup, compania de salubritate care operează în județul Prahova și-a schimbat denumirea în United Waste Solution, devenind totodată societate cu răspundere limitată (S.R.L.) deși înainte era societate pe acțiuni (S.A.). Primăria Ploiești cât și Consiliul Județean au fost notificate cu privire la schimbarea denumirii, dar și o parte din cetățenii persoane fizice care au contracte cu Rosal pentu ridicarea deșeurilor menajere. Mișcarea vine ca urmare a unor conflicte între acționarii companiei. Cu toate acestea o instanță de judecată obligă conducerea companiei să revină la vechiul nume Rosal Grup precum și la forma de organizare de societate pe acțiuni.

Potrivit datelor publice de pe portalul instanțelor de judecată sunt mai multe acțiuni deschise de familia Prigoană, fondatoarea companiei Rosal (prin Silviu Prigoană și fiul său, Honorius Prigoană), împotriva Rosal Grup și a lui Bogdan Niculescu, actualul director general și președinte al C.A. (Consiliul de Administrație).
În prezent, Honorius Prigoană deține 52% din acțiunile companiei și nu își poate intra în drepturi întrucât ceilalți acționari controlați de Bogdan Niculescu nu operează modificările specifice la Registrul Comerțului. Potrivit surselor noastre, toți cei cu putere de decizie din companie fac obiectul unor cercetări penale în prezent, ancheta fiind în curs de desfășurare.
Până la soluționarea dosarelor penale și civile Rosal Grup a îngropat Ploieștiul în gunoaie, în mod intenționat precizează anumite surse din societate, pentru că avea capacitatea logistică de a respecta prevederile contractuale. Contractul a fost reziliat. Rosal nu a mai participat la noua licitație, în schimb a câștigat Blue Planet Services, societate controlată tot de Bogdan Niculescu prin fratele său, acționar în Blue Planet Services, societate care deține și stația de transfer a deșeurilor de la marginea Ploieștiului.

Revenind, modificarea structurii companiei Rosal din SA în SRL precum și schimbarea denumirii au fost decise prima dată în toamna lui 2022 ca urmare a unei hotărâri a Adunării Generale a Acționarilor. (AGA) Deciziile au fost suspendate de o instanță de judecată ca urmare a unei acțiuni intentate de Honorius Prigoană. Cu toate acestea o nouă hotărâre AGA a fost luată în luna decembrie 2022, practic cu aceleași subiecte, fiind încălcată hotărârea judecătorească.
Deși au schimbat contractele de muncă ale angajaților și au informat instituțiile publice cu care au câștigat licitațiile precum și persoanele fizice care au contracte cu Rosal despre aceste modificări iată că o nouă instanță de judecată a anulat deciziile pe 13 ianuarie 2023, suspendând din nou hotărârile AGA.  Hotărârea instanței este executorie așa că Rosal Grup care și-a schimbat denumirea în Solid Waste Union și forma de organizare din SA în SRL este obligată să revină la numele anterior.
Vom reveni.

1 COMENTARIU

  1. De ce nicio autoritate din municipiul Ploiesti nu este in stare sa impuna firmei de salubritate sa curete cel putin saptamanal masinile de gunoi, sa nu mai imprastie in toata urbea microbii si mirosuri greu de descris! Avem S.G.U., Directie de Sanatate Publica, diverse compartimente bine platite din Primaria Ploiesti, dar nimeni nu vede MIZERIA zilnica de pe aceste purtatoare de microbi, covid, gripa, raceala numite masini de gunoi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here