SC Rosal Grup SA, operatorul de salubritate din Ploiești a anunțat că începând cu data de 5 iunie 2017 nu va mai colecta deșeurile menajere din mai multe zone din județ, inclusiv din municipiul Ploiești, ca urmare a conflictului avut cu firma care administrează rampa de deșeuri din cauza taxei de mediu impuse anul acesta. Iată mai jos comunicatul de presă emis de Rosal și foto-documentele atașate:

„Începând de astăzi, 05.06.2017, SC Rosal Grup SA se află în imposibilitatea de a colecta deseurile menajere din localitatile ce fac parte din zonele 2 si 6, pe care le deservește, inclusiv municipiul Ploiești, conform contractului 1792/ 13.09.2016 incheiat cu Asociatia de Dezvoltare Intercomunitara   ’’Parteneriatul pentru Managementul Deseurilor Prahova’’.

Măsura ne este impusă ca urmare a faptului că SC Vitalia Servicii pentru Mediu – Tratarea Deseurilor SRL , proprietarul singurei rampe ecologice la care suntem obligați prin contract să transportam spre depozitare deșeurile menajere, nu mai permite accesul mașinilor Rosal fără asumarea prin contract a platii contravalorii  ”taxei de mediu”, care  potrivit OUG nr. 196/2005 revine proprietarilor/administratorilor de depozite si nu operatorilor de salubritate. Subliniem faptul că începând cu luna ianuarie 2017 și până la finalul lunii mai 2017, SC Rosal Grup SA plateste  din resurse financiare proprii contravaloarea acestei taxe. Acest efort facut de subscrisa in scopul indeplinirii obligatiilor contractuale fata de cetateni nu mai poate fi sustinut din resurse proprii si in locul celui obligat prin lege.

Prin refuzul societatii Vitalia de a mai primi mașinile noastre in incinta rampei ecologice Boldesti Scaeni, fără asumarea platii contravalorii taxei de mediu, activitatea societatii noastre este pur și simplu blocată.

Compania noastră a notificat această stare de fapt tuturor institutiilor responsabile, așteptănd de la aceștia implicarea pentru identificarea soluției legale și corecte pentru rezolvarea situatiei create.

Ne cerem scuze utilizatorilor și partenerilor noștri și îi rugăm să înțeleagă faptul că până la reglementarea situației, Rosal se afla in incapacitatea de a-si onora  obligațiile contractuale.

Director Sucursala Prahova,

Catalin Ionita”

Lista localităților de unde Rosal nu va mai colecta deșeuri:

UAT-URI ADI
Nr. Crt.Denumire Localitate
1urbanPrimaria Ploiesti
2urbanBoldesti Scaieni
3urbanSlanic
4urbanPlopeni
Nr. Crt.Denumire Localitate
1ruralAlunis
2ruralAricestii Rahtivani
3ruralBarcanesti
4ruralBerceni
5ruralBertea
6ruralBlejoi
7ruralBucov
8ruralCocorastii Colt
9ruralCocorastii Misli
10ruralCosminele
11ruralDumbravesti
12ruralFilipestii de Padure
13ruralFilipestii de Targ
14ruralFloresti
15ruralGorgota
16ruralLipanesti
17ruralMagureni
18ruralManesti
19ruralOlari
20ruralPaulesti
21ruralPoienarii Burchii
22ruralPuchenii Mari
23ruralScorteni
24ruralSirna
25ruralStefesti
26ruralTargsorul Vechi
27ruralTinosu
28ruralValcanesti
29ruralValea Doftanei
30ruralVarbilau
 

 

 

 

UAT-URI NON-ADI
1ruralALBESTI PALEOLOGU
2ruralRAFOV
3ruralBALTA DOAMNEI

 

1 COMENTARIU

  1. Vom face un pas inainte cand vom scapa da toti di-RECT-orii numiti politic in functii.
    Ce sa negocieze Catalin Ionita cand el nu stie decat sa dea cu limba pentru functie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here