ministrul muncii rovana plumb 46705000

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor ar urma să dezbată, miercuri, cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale faţă de fostul ministru al mediului Rovana Plumb, actual deputat PSD şi ministru al Fondurilor Europene, potrivit ordinii de zi a lucrărilor comisiei.

Parlamentării se întorc din minivacanță și au de luat două hotărâri importante. Trebuie să decidă dacă miniștrii Rovana Plumb și Viorel Ilie pot fi sau nu anchetați penal de către procurorii anticorupție.

Comisia juridica a Camerei Deputatilor va analiza miercuri, începând cu ora 14:00, solicitarea DNA privind urmărirea penală faţă de deputatul PSD Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice, potrivit ordinii de zi afisate pe site-ul forului legislativ.

Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a cerut sesizarea Camerei Deputatilor pentru formularea cererii de efectuare a urmaririi penale fata de Rovana Plumb, fost ministru al Mediului si Schimbarilor Climatice la data faptei, in legatura cu savarsirea infractiunii de complicitate la abuz in serviciu, in dosarul care o vizează si pe vicepremierul Sevil Shhaideh, referitor la trecerea ilegala a unei parti din Insula Belina si Bratul Pavel in administrarea Consiliului Judetean Teleorman.

Comisia Juridică din Senat a recomandat plenului să respingă cererea DNA de încuviinţare a urmăririi penale pentru Viorel Ilie.

Vicepremierul Sevil Shhaideh a fost pusă sub urmărire penală de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu în dosarul „Insula Belina”, dosar în care DNA cere şi încuviinţarea urmăririi penale pentru Rovana Plumb, ministru al Fondurilor Europene.

Procurorii cer urmărirea penală pentru Rovana Plumb în legătură cu săvârşirea complicităţii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în exercitarea funcţiei ministeriale.

Sursa: www.realitatea.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here