fbpx
luni, mai 29, 2023

Rusia a cerut capitularea la Mariupol. Răspunsul Ucrainei la ultimatum

Citește Și

- Advertisement -
Rusia a cerut duminică forţelor ucrainene să depună armele în Mariupol, acolo unde are loc o catastrofă umanitară teribilă, a spus colonelul Mihail Mizintiev, directorul Centyrului național rus pentru managementul apărării. .

„Depuneţi armele. S-a dezvoltat o teribilă catastrofă umanitară. Toţi cei care depun armele au garantată ieşirea în siguranţă din Mariupol”, a anunțat partea rusă.

Rușii au mai informat că, la Mariupol, coridoarele umanitare vor fi deschise luni, 21 martie, la 10:00, ora Moscovei.

- Advertisement -

Conducerea Ucrainei a respins categoric să preda oraşul Mariupol.

„Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda la primele ore ale zilei de luni. Răspunsul a fost deja comunicat părţii ruse, a spus ea.

Irina Vereşciuk a cerut, în schimb, ca armata rusă să deschidă coridoare umanitare în Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse.

- Advertisement -

Mariupol este cel mai important port la Marea Azov și oraș cheie pentrru ofenisva rusă, al cărei obiectiv, în sud, este legarea pe uscat a Crmeei anexate cu Donbasul ocupat.

Orașul a fost atacat încă din primele zile ale invaziei. Orașul a fost încercyit, iar acum luptele crâncene se duc printre dărâmături.

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Sindicaliștii din Educație cer ca profesorii debutanți să aibă salariul brut egal cu cel mediu pe economie

Federația Sindicatelor din Educație solicită Guvernului o Ordonanță de Urgență care să stabilească salariul brut al profesorilor debutanți la...

Mai Multe Articole Ca Acesta