Rusia a cerut duminică forţelor ucrainene să depună armele în Mariupol, acolo unde are loc o catastrofă umanitară teribilă, a spus colonelul Mihail Mizintiev, directorul Centyrului național rus pentru managementul apărării. .

„Depuneţi armele. S-a dezvoltat o teribilă catastrofă umanitară. Toţi cei care depun armele au garantată ieşirea în siguranţă din Mariupol”, a anunțat partea rusă.

Rușii au mai informat că, la Mariupol, coridoarele umanitare vor fi deschise luni, 21 martie, la 10:00, ora Moscovei.

Conducerea Ucrainei a respins categoric să preda oraşul Mariupol.

„Nu va exista nicio predare, nicio depunere a armelor”, a declarat viceprim-ministrul Irina Vereşciuk pentru Ukraîinska Pravda la primele ore ale zilei de luni. Răspunsul a fost deja comunicat părţii ruse, a spus ea.

Irina Vereşciuk a cerut, în schimb, ca armata rusă să deschidă coridoare umanitare în Mariupol, oraşul-port din sud-estul Ucrainei asediat de forţele ruse.

Mariupol este cel mai important port la Marea Azov și oraș cheie pentrru ofenisva rusă, al cărei obiectiv, în sud, este legarea pe uscat a Crmeei anexate cu Donbasul ocupat.

Orașul a fost atacat încă din primele zile ale invaziei. Orașul a fost încercyit, iar acum luptele crâncene se duc printre dărâmături.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here