Rusia a impus sancțiuni mai multor oficiali de rang înalt și membri ai administrației militare a Statelor Unite ale Americii, dar și președintelui SUA Joe Biden și secretarului de stat Anthony Blinken, anunță agenția rusă Interfax, care citează un comunicat al Ministrului rux de Externe. Reuters anunță că și premierul canadian Justin Trudeau a fost pus pe lista de sancțiuni personale.

Potrivit surselor citate, ca răspuns la sancțiunile impuse de SUA Rusiei, oficialii americani nu mai au voie să intre în Rusia.

Sancțiunile vin „ca răspuns la o serie de sancțiuni fără precedent care interzic, printre altele, intrarea în Statele Unite ale înalților oficiali ai Federației Ruse”, a declarat marți Ministerul rus de Externe într-un comunicat.

Lista persoanelor vizate de sancțiunilor Rusiei îi include și pe consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, directorul CIA William Burns, secretarul de presă al Casei Albe Jennifer Psaki, asistentul adjunct al președintelui pentru securitate națională, directorul Agenției pentru Dezvoltare Internațională, fiul președintelui american Hunter Biden, pe fostul secretar de stat Hillary Clinton.

Sursa: g4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here