Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat că rafinăria Rompetrol a fost amendată, săptămâna trecută, cu suma maximă prevăzută de lege pentru depășirile înregistrare la poluare. Cu toate acestea, situația nu a fost ameliorată.

“Deși autolaboratorul Agenției pentru Protecția Mediului se află amplasat, de o săptămână, pentru monitorizare, la Rafinăria Rompetrol, și deși, marți, aceasta a fost sancționată cu amenda maximă prevăzută de lege pentru depășirile înregistrate, iată că, și în ultimele două nopți și mai ales în această dimineață, mirosul de hidrogen sulfurat a putut fi simțit, pregnant, în Ploiești.
Vă pot informa că APM va menține autolaboratorul în zonă și că deja comisarii Gărzii de Mediu sunt în rafinărie.
Condițiile meteo sunt defavorabile dispersiei: plafonul de nori și viteza redusă a vântului fac extrem de dificilă circulația imisiilor pe verticală, așa că Rompetrol ar fi trebuit să evite această situație!
Vom vedea concluziile controlului!
Am cerut exigență și celeritate!”, a scris Grațiela Gavrilescu, pe Facebook.

CITEȘTE și În Ploiești miroase îngrozitor! Oamenii din tot orașul se plâng că aerul este irespirabil!

2 COMENTARII

  1. ,,Condițiile meteo sunt defavorabile dispersiei: plafonul de nori și viteza redusă a vântului fac extrem de dificilă circulația imisiilor pe verticală, așa că Rompetrol ar fi trebuit să evite această situație! ”

    Sa inteleg ca in conditii meteo favorabile dispersiei legislatia permite rafinariilor sa elibereze gaze nocive ? Sa inteleg ca rafinariile actioneaza in legalitate in cazul in care conditiile meteo sint favorabile dispersiei ? Ce logica e asta ? Un ministru care printr-o astfel de exprimare da de inteles aceste lucruri nu are ce cauta la guvernare . E o rusine nationala .

    • Din păcate toate amenzile aplicate sunt foarte mici și nu rezolva fondul problemei – calitatea aerului din Ploiesti.Cum rezolvam problema????Oare amenzile aplicate indiferent de cuantumul sau numărul lor rezolva calitatea aerului ???Vrem măsuri care rezolve aceasta problema…De ce nu se suspenda activitatea acestor mari poluatori…????.Si sa fim seriosi ca aceasta problema persista de ani de zile in orașul Ploiesti..doar ca acum suntem mai vocali –noi locuitorii….Trebuie sa găsim o soluție și sa nu le mai permiteam acestor poluatori sa ne distrugă sănătate zilnic….Amenzile nu mai reprezintă o soluție care sa ne mulțumească pe noi cu atât mai mult cu cât banii din amenzi nu sunt folosiți pentru Amenajari de spații verzi si parcuri…spitale sau scoli in orașul nostru….Așa ca nu ne mai amăgiti cu câțiva lei amenda…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here