A nins vineri noapte pe Valea Prahovei astfel că administratorii domeniilor schiabile din Azuga și Bușteni au anunțat că o parte dintre pârtii sunt funcționale începând din acest sfârșit de săptămână.

Un strat subțire de zăpada proaspăta s-a așternut peste pârtiile din Busteni, temperaturile de sâmbătă se încadrează între 0-3 grade Celsius, vântul este slab, iar cerul se menține acoperit pe tot parcursul zilei, au anunțat reprezentanții domeniului schiabil Kalinderu .

Aceștia au anunțat că telescaunul,  sania pe șine (rollercoaster) si pârtia de săniuțe de la stația superioară funcționează între orele 10:00-16:00.

Începătorii sunt așteptați și la Azuga, unde pârtia deservită de bandă pentru copii, dar și Baby Ski sunt funcționale.  Aici s-a înzăpezit artificial abundent, iar administratorii au fost ajutați în cursul nopții de condițiile meteo. Deocamdată pe pârtiile mari pentru avansați nu se poate schia, aici fiind nevoie de un strat jumătate de metru de zăpadă pentru a se putea amenaja un traseu schiabil optim.

Sinaia este încă în așteptare. Deși a nins și aici în cursul nopții, zăpada este puțină. După mai multe zile de pauză, gondola Sinaia a pornit sâmbătă dimineață și pe tronsonul al doilea, de la cota 1400 până la cota 2000.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here