Prețul abonamentelor pentru transportul în comun din Ploiești s-a majorat semnificativ de marți, 1 august. În baza hotărârii de Consiliu Local adoptate zilele trecute, noile tarife pornesc de la 85 lei/abonament lunar pe o linie și ajung la 110 lei pentru un abonament lunar/2 linii și 122 de lei pentru un abonament lunar/toate traseele.

Călătorii au la dispoziție și variante pe termen scurt, cum sunt abonamentele săptămânale pe o linie (20 lei), pe 2 linii (25 de lei) sau pe toate liniile (28 lei).

De asemenea, pentru elevi și studenți au fost stabilite reduceri de 50%. Aceștia pot opta pentru abonament lunar pe o linie (42,5 lei) sau pe două linii (55 lei), abonament săptămânal pe unul (10 lei) sau toate traseele (13 lei) ori abonament bilunar pe unul (21 lei) sau toate traseele (27 lei).

Prețul unui bilet de călătorie rămâne de 2 lei, iar cel al unei legitimații nenominale, valabile o zi, pe toate traseele, este de 4 lei.

Măsura aplicării acestor scumpiri a fost luată după discuții aprinse la nivelul administrației locale, în contextul situației financiare dificile în care se află operatorul de transport public din municipiu.

În actualele condiții, conducerea TCE a promis că se vor înmulți și raziile pentru depistarea persoanelr care călătoresc în mod fraudulos.

sursa: telegrama.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here