De azi, 1 august, abonamentele TCE s-au scumpit. Biletele au rămas la fel, dar cine știe, poate 2,5 lei ar suna bine pentru Ploiești și pentru societatea de transport în comun. Societate care este cu trei roți din patru în groapă. Bate-un vânt de faliment  mai ceva ca crivățul în Siberia. Dar cum speranța trebuie să existe, scumpirea asta mai bagă o gură de oxigen prin autobuze, troleibuze și tramvaie.

Ok, nu putea rămne Ploieștiul fără transport în comun. O arăta orașul ca o comună, dar cum să mai circule oameni, cu trăsurici trase de ponei? Haideți să salvăm TCE-ul, de acord. Este o societate vitală pentru oraș. S-au scumpit abonamentele, oamenii vor scrâșni un pic din dinți, dar vor plăti.

Dar mai e ceva. Celălalt taler al balanței. Păi dacă tot scumpim, condiții de transport, când? Hai să zicem că în troleibuze este aer condiționat. Dar în restul. Circulăm vara cu geamurile deschise ca pe vremea lui Pazvante Chiorul când nu se auzise de aer condiționat. Acum se vor găsi voci care să zică, da, dar nu sunt bani de autobuze și tramvaie noi. Că sunt scumpe și dacă bani nu sunt, nimic nu e. Să le dăm dreptate. Nu sunt bani, hai că mai strângem o dată din dinți și ne urcăm.

Dacă tot ne urcăm în autobuze vechi în care plouă sau în tramvaie unde ne sufocăm, puteți măcar dimineața, înainte de plecarea pe traseu să le faceți lună? Adică farmacie. Să sclipească de curățenie. Că de vreo 10 femei de servici și niște mopuri cu substanțele aferente cred că se găsesc bani. Că de spălat și lustruit pe exterior, cred că deja cer prea mult. Dar e bine că s-a scumpit abonamentul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here