Președintele Comisiei Economice, industrii și servicii, senatorul Daniel Cătălin Zamfir, a anunțat astăzi, 20 februarie 2018, pe pagina sa de Facebook, că au fost votate legile împotriva cămătăriei.

Daniel Cătălin Zamfir informează că Dobânda maximă pentru creditele ipotecare nu poate poate depăși mai mult de 2,5 ori dobânda legală în cazul creditelor ipotecare sau imobiliare, specificând că dobânda legală la momentul actual este de 2,25, și s-ar ajunge la un maxim de 5,62%, iar în cazul creditelor de consum dobânda va fi 18% pe an.

Senatorul a subliniat și faptul că IFN-urile nu mai pot percepe dobânzi de 9000%.

“AM REUSIT!!! Legile împotriva cămătăriei au fost votate de majoritatea senatorilor din comisiile reunite juridica, economică și de buget! Am stabilit așa:
Dobânda maxima pentru creditele ipotecare nu poate poate depăși:
1.de mai mult de 2,5 ori dobânda legală în cazul creditelor ipotecare sau imobiliare.Cum dobânda legală e astăzi 2,25, s-ar ajunge la un maxim de 5,62% Rezonabil, nu? E ca în țările europene.
2. 18% pe an, in cazul creditelor de consum. Deci, IFN-urile nu mai pot percepe dobânzi de 9000%.
Mulțumesc tuturor colegilor senatori care mi-au fost alaturi și care au înțeles cât de importante sunt aceste legi pentru români!
A fost uluitor, insa, sa constat că au fost senatori care au că nu au auzit de vreun abuz din partea bancilor… Iartă-i Doamne, chiar dacă știu bine ce fac!
DATI SHARE!!!”, a postat Daniel Cătălin Zamfir pe pagina de Facebook.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here