Mai multe instituții subordonate Primăriei Ploiești au zilele acestea probleme financiare. “Criza economică” în care se află municipalitatea își spune cuvântul și la societatea Transport Călători Express S.A. (operatorul de transport public în comun).

Salariații TCE trebuiau să își primească salariile mâine, 12 fiind data de plată a remunerațiilor, însă, societatea va face plățile cu o zi sau două întârziere. După ce TCE a plătit datoria către ANAF, întrucât a pierdut procesul cu aceștia, situația financiară a societății este una mai delicată. În funcție de încasările pe care societatea le va avea în zilele următoare, urmează să fie văzut când se va face plata salariilor. Directorul TCE, Cristian Iancovici, spune că această situație ar putea fi doar luna aceasta și că de luna viitoare speră să se intre în normalitate.

Pe de altă parte, George Pană, viceprimarul în atribuțiile căruia intră situația de la TCE, spune că la ultimele discuții avute cu sindicatul TCE a fost anunțat că s-ar putea să apară astfel de probleme, dar că întârzierile nu vor fi mari, iar salariații au înțeles că problema se va rezolva.

TCE nu este singura instituție unde salariații nu își primesc remunerațiile la timp. Același lucru se întâmplă și la Societatea de Gospodărire Urbană, unde era data de 10 fixată pentru salarii, dar oamenii nu și-au primit banii pentru că Primăria nu a decontat lucrările executate de societate pe domeniul public în ultima lună. Situația cu lucrările a fost trimisă la Regia Autonomă de Servicii Publice Ploiești, care monitorizează activitatea SGU și trebuie să aprobe situația pentru ca Primăria să vireze banii.

Mai multe detalii despre situația de la SGU puteți citi aici!

andrei-volosevici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here