Poliția Locală Ploiești a informat că a aplicat amenzi atât operatorului de salubritate Rosal, cât și persoanelor surprinse aruncând gunoaie pe domeniul public.

Într-un comunicat de presă, Poliția Locală spune că Biroul Protecția Mediului a aplicat “în perioada 19-23 iulie 2021, 13 sancțiuni contravenționale în cuantum de 28.000 lei, pentru abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora, resturi vegetale, resturi de materiale de construcții, electrocasnice și mobilier scos din uz pe domeniul public, precum și pentru neefectuarea curățeniei și igiena căilor publice de către operatorul serviciului de salubrizare și pentru neasigurarea prestării acestui serviciu, conform prevederilor contractuale și regulamentului de salubrizare.”.

Separat, alte 24 de amenzi au fost date în perioada 23-25 iulie de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică pentru abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora pe domeniul public (ambalaje, coji de semințe).

“Acțiunile pentru prevenirea, combaterea, depistarea și sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, precum și a curățeniei localității, au continuat și în perioada 23-25 iulie 2021.

Astfel, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică, precum și cei din Birourile de Intervenție Rapidă, au patrulat în locurile de agrement publice (parcuri, locuri de joacă pentru copii), cu preponderență în zona Parcului ”Regele Mihai I al României”, parcul situat vis-à-vis de Kaufland Vest, parcul din zona blocului nr. 26 strada Mărășești, Parcul Mc’ Donald’s Nord, parcul situat pe strada Andrei Mureșanu, parcul din str. Trotuș, parcurile din zona centrală, etc.).

Au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 8.430 lei, un număr de 61 de persoane, după cum urmează:

⦁ nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice – 26 sancțiuni contravenționale
⦁ abandonarea de deșeuri menajere și asimilabile acestora pe domeniul public (ambalaje, coji de semințe) – 24 sancțiuni contravenționale
⦁ încălcarea prevederilor legale privind consumul produselor din tutun – 4 sancțiuni contravenționale
⦁ acte de identitate expirate – 7 sancțiuni contravenționale”, se arată într-un comunicat transmis de Poliția Locală Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here