Salvamont Prahova atrage atenția că traseul turistic spre Jepii Mari a devenit inpracticabil din cauza copacilor doborâți de vânt, motiv pentru care acesta va fi închis temporar. Traseul închis este marcat cu triunghi albastru.

Salvamontiștii au intervenit marți pentru a recupera un grup de turiști care au rătăcit poteca marcată tocmai din cauza trunchiurilor de copaci doborâți de vânt. Pentru a se eveita astfel de situații, salvatorii montani au preferat să declare nesigur traseul și să-l închidă.

”În aceasta seară doi turiști care coborau pe acest traseu s-au rătăcit când mai aveau doar câteva sute de metri până în Bușteni, pentru că poteca turistică este distrusă de arborii doborâți de vânt.
În urmă cu doua săptămâni, ca sa nu închidem acest traseu, am deviat marcajul spre Cascada Urlătoare, dar în curând nici această variantă nu va mai fi practicabilă, pentru ca Hidro Jepi S.A. (firma care gestionează captarile de apă) nu va mai permite ca poteca să treacă pe terenul lor. Este adevărat că există și o lege în acest sens…. dar ca măsură de prevenire a accidentelor montane, noi vom fi obligați să declarăm închis acest traseu (marcat cu triunghi albastru) pentru că în prezent este foarte periculos chiar și ziua, până când personalul specializat în exploatări forestiere, va extrage masa lemnoasă din potecă.
Așadar, încercați să evitați pe cât posibil acest traseu!”, este mesajul salvamontiștilor din Prahova.

Atentionare pentru traseul turistic Jepii Mari: In aceasta seara doi turisti care coborau pe acest traseu, s-au ratacit cand mai aveau doar cateva sute de metri pana in Busteni, pentru ca poteca turistica este distrusa de arborii doborati de vant. In urma cu doua saptamani, ca sa nu inchidem acest traseu, am deviat marcajul spre Cascada Urlatoare, dar in curand nici aceasta varianta nu va mai fi practicabila, pentru ca Hidro Jepi S.A. (firma care gestioneaza captarile de apa) nu va mai permite ca poteca sa treaca pe terenul lor. Este adevarat ca exista si o lege in acest sens…. dar ca masura de prevenire a accidentelor montane, noi vom fi obligati sa declaram inchis acest traseu (marcat cu triunghi albastru) pentru ca in prezent este foarte periculos chiar si ziua, pana cand personalul specializat in exploatari forestiere, va extrage masa lemnoasa din poteca. Asadar, incercati sa evitati pe cat posibil acest traseu !

Posted by Salvamont Busteni on Tuesday, July 21, 2020

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here