Echipa Salvamont Prahova a amânat pentru a treia oară operațiunea de recuperare a cadavrului alpinistei care a murit în data de 12 ianuarie pe un traseu din Caraiman.

Potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook, Salvamont Prahova a precizat că vineri, 28 ianuarie, echipa tehnică era pregătită să intervină pentru a scoate trupul Silviei Murgescu din prăpastie, dar condițiile meteo au fost potrivnice.

”În această dimineață echipa de intervenție si echipa de sprijin erau pregătite, dar, din păcate, condițiile meteo ne-au fost din nou potrivnice, vântul suflând sus cu peste 100 km/h, din N-V, cu transport de zăpadă spre Abruptul Prahovean (de altfel nici telecabina Babele nu funcționează din aceleași motive), făcând imposibilă și operațiunea terestră. Cum timp de două săptămâni elicopterul nu a putut efectua misiunea, fiind puțin probabil să reușească, din cauza condițiilor meteo (vânt si/sau vizibilitate scăzută), în viitorul apropiat, am decis să intervenim tot terestru in zilele următoare, atunci când vremea va permite”, este mesajul Salvamont Prahova.

Salvatorii montani au încercat anterior să intervină de două ori, prima dată chiar în ziua accidentului mortal, iar a doua intervenție fusese programată pentru perioada 20-27 ianuarie, elicopterul fiind pregătit pentru ”evacuarea aero”. Viscolul a fost mult prea puternic în această perioadă, cu rafale de peste 150 km/h.

”Așa cum am precizat într-o postare anterioară, după încercarea de extragere aero din prima zi, anulată din cauza rafalelor de vânt, făcând analiza riscurilor, am ajuns la concluzia că cea mai bună soluție pentru recuperarea victimei din Bucegi este inserția a trei salvatori montani cu elicopterul în zona respectiva prin troliere, efectuarea punctelor necesare de amaraj, pregătirea victimei și evacuarea aero. Am solicitat oficial DSU alocarea unei resurse de zbor, lucru ce s-a întâmplat, având alocat un elicopter H 135 pentru perioada 20-27 ianuarie”, a explicat Salvamont Prahova.

Formația locală Salvamont Bușteni a stabilit în cadrul unei ședințe care a avut loc joi să se intervină terestru în cursul zilei de vineri, însă misiunea a fost anulată din nou.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here