Un pompier aflat în timpul liber a fost primul care a intervenit la accidentul grav produs la Blejoi, în zona Carrefour, joi seară. Vladimir Grigore nu este la prima intervenție de acest fel. Tot în timpul liber, pompierul de 39 de ani și un coleg au salvat, în luna martie, un bărbat implicat într-un accident de circulație. 

Joi după-amiază, șoferul unei dube nu a acordat prioritate unei ambulanțe Mediurg care transporta patru pacienți dializați. Salvarea ieșea din Ploiești către Brașov, iar șoferul dubei, care venea din sens opus, a vrut să vireze stânga, spre Blejoi, neacordând prioritate.

Trei persoane au fost încarcerate, din care două, rănite grav. Una dintre ele a decedat, din păcate, la spital, iar alta este în stare gravă la ATI.

DETALII AICI: Bilanțul tragic al accidentului de la Blejoi: O persoană a murit, alta e în stare gravă la ATI

Acidentul s-a produs chiar în fața pompierului aflat în timpul liber. Acesta nu a ezitat să facă tot ce trebuie, până la sosirea echipelor de intervenție.

Potrivit ISU Prahova, Vladimir a fost cel care a și anunțat evenimentul la numărul 112. Accidentul s-a produs chiar în fața lui, iar anii de experiență și-au spus cuvântul. A evaluat fiecare ocupant al autoturismului și a scos de îndată o victimă din autoturism.

Celelalte două din spate erau inconștiente si nu respirau foarte bine, motiv pentru care a procedat la eliberarea căilor respiratorii. Ulterior, cu ajutorul echipajelor de pompieri și a celor de la SAJ au mai scos încă o victimă. Misiunea lui avea sa se termine aici, intervenția fiind continuată de către echipajele de descarcerare.

Am participat la foarte multe accidente rutiere, însă fiecare lasă urme grele în sufletul meu. Uneori aș vrea să pot face mai mult pentru ei.. dar din păcate nu se poate. Trei erau încarcerați din care doi în stare gravă, groaznic totul, fără prea multe cuvinte…. nu vezi așa ceva în fiecare zi. Vreau doar să se întoarcă la familii sănătoși”.

Pompierul spune că a fost atras de mic de aceasta meserie și de 14 ani este în slujba comunității prahovene. Nu este la prima misiune de acest gen, în luna martie a acționat la un alt accident rutier împreună cu un coleg, tot din timpul liber, ocazie cu care a salvat un bărbat.

Are o familie frumoasă care îl așteaptă de fiecare dată cu sufletul la gură și cu dorința nespusă de a reveni sănătos printre ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here