polimari

În perioada 03 – 07 aprilie a.c., Poliția Română desfășoară, la nivel national, cea de-a douăsprezecea ediţie a „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

Activităţile desfăşurate, la nivelul I.J.P. Prahova,  selectate în baza priorităţilor de prevenire a criminlaității pentru anul 2017, urmăresc sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale, precum şi a implicării în activităţi cu caracter preventiv.

În intervalul menţionat, toate subunitățile teritoriale de poliție din județ vor fi angrenate în activităţi structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

În organizarea şi derularea acestor acţiuni, vor fi cooptaţi parteneri din diverse domenii: autorităţi locale, unităţi de învăţământ, societăţi comerciale, organizaţii neguvernamentale și mass-media.

În această perioadă, poliţiştii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvenţa juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranţa în mediul on-line, infracţiunile contra patrimoniului, infracţiunile comise cu violenţă și siguranţa rutieră) şi vor avea întâlniri cu elevi, părinţi, profesori şi directori ai unităţilor de învăţământ, bătrâni, administratori de societăţi comerciale şi de imobile etc.

De asemenea, vor promova mesajele preventive prin mijloacele de informare în masă, vor distribui materiale specifice în spaţii publice şi vor organiza puncte de informare pentru cetăţeni.

În această ediție, o atenție sporită va fi acordată domeniului siguranței în utilizarea internetului de către copii și tineri, două dintre cele 5 zile pe parcursul cărora sunt planificate activitățile fiind alocate acestei sfere de activitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here