Criminalul din Poiana Câmpina, acuzat că și-a ucis cu sânge rece prietenul care îl găzduise în casa lui câteva luni, a fost condamnat, de Tribunalul Prahova, la șapte ani de închisoare. În plus, instanța l-a obligat pe Dușa să plătească 10.000 de lei despăgubiri materiale pentru cheltuielile suportate de familie cu înmormântarea și parastasele, dar și alți 10.000 de lei daune morale. Sentința dată de Tribunalul Prahova nu este definitivă.

Mihai Dușa, în vârstă de 59 de ani, a fost trimis în judecată după ce, în luna noiembrie a anului trecut l-a înjunghiat pe Constantin Dumitrescu, în vârstă de 62 de ani, prietenul care îl găzduia de câteva luni. Scandalul dintre cei doi a izbucnit atunci când criminalul a fost informat că trebuie să-și caute altă locuință. Nervos că va rămâne pe drumuri, Dușa a încercat să-și înduplece prietenul să-l mai țină în casă peste iarnă, însă dintr-o discuție banală s-a ajuns la un adevărat scandal. Cei doi s-au luat la bătaie, iar bărbatul mai tânăr a reușit să apuce un cuțit de bucătărie cu care și-a înjunghiat prietenul. A fost o singură lovitură, dar fatală, pentru că lama cuțitului a străpuns pieptul până la inimă. Constantin n-a mai apucat să facă decât câțiva pași până pe scările din fața casei unde a fost văzut de una dintre vecinele sale. Femeia a fost cea care a și alertat polițiștii.

Mihai Dușa a fost reținut pe loc, acesta și-a recunoscut faptele, dar mult mai târziu, după ce s-a trezit din beție. Abia a doua zi de la comiterea crimei a realizat ceea ce a făcut și le-a mărturisit procurorilor că a avut mintea întunecată și nu a știut ce face. Dușa se află încarcerat la Penitenciarul Mărgineni din Județul Dâmbovița.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here