Un bărbat din Urlați, acuzat că și-a înjunghiat mătușa, o femeie în vârstă de 70 de ani a fost condamnat, mierucuri 21 aprilie, de Tribunalul Prahova, la șapte ani și șase luni de închisoare. Bărbatul a încercat să scape de închisoare, mințind anchetatorii. Le-a spus că femeia s-a împiedicat și a căzut cu gâtul în gardul metalic.

Răzvan Florin Puia în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în noiembrie 2019 sun acuzația de loviri și alte violențe. În urma anchetei, procurorii au apreciat că fapta bărbatului din Urlați este cu mult mai gravă decât părea la prima vedere așa că au schimbat încadrarea juridică și l-au acuzat de tentativă de omor. Anchetatorii au stabilit că lovitura a fost cu intenție, iar rana de la gât i-a pus viața în pericol victimei.

Altercaţia dintre nepot şi mătuşă a avut loc, duminică 24 noiembrie 2019, în Urlaţi. Cei doi au avut o discuţie contradictorie, iar într-un moment de furie, bărbatul a scos un briceag şi a tăiat-o pe femeie în zona gâtului. Victima, în vârstă de 70 de ani, a mers la Poliţie să ceară ajutor. Imediat, ”a fost condusă la Spitalul Orăşenesc Urlaţi, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, iar la sediul poliţiei a fost adus bărbatul reclamat – care are antecedente penale şi care a declarat că ar fi avut o discuţie contradictorie cu femeia şi aceasta ar fi căzut singură peste un gard din fier beton”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Prahova remis presei la data săvârșirii faptei.

Soluția pe scurt:

”… condamna pe inculpatul PUIA FLORIN RĂZVAN – la pedeapsa principală de 7 (sapte) ani si 6 (sase) luni închisoare, in regim privativ de libertate şi pedeapsa complementară a interzicerii drepturilor prevăzute de art.66 alin.1 lit. a, b şi h Cod penal, pe o durată de 4 (patru) ani, după executarea pedepsei principale, pentru savarsirea infractiunii de tentativa la omor calificat, fapta din data de 24.11.2019, persoana vatamata Ionescu Adriana Madi. În baza art. 65 alin.1 şi 3 Cod penal, va interzice inculpatului exercitarea drepturilor prevăzute de art. 66 alin.1 lit. a, b şi h Cod penal, ca pedeapsă accesorie de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare şi până când pedeapsa privativă de libertate a fost executată sau considerată ca executată. În temeiul art. 404 alin. 4 lit. a Cod procedură penală raportat la art. 72 Cod penal, va computa din durata pedepsei aplicate inculpatului Puia Florin Razvan, durata re?inerii si arestarii preventive si arestului la domiciliu de la 24.11.2019 la zi . În baza art. 399 alin.1, 4 Cod procedură penală menţine măsura preventiva a arestului la domiciliu luata fata de inculpatul Puia Florin Razvan. Ia act ca persoana vatamata Ionescu Adriana Madi nu s-a constituit parte civila in procesul penal In baza art. 3, art. 4 lit. b din Legea nr. 76/2008, dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Puia Florin Razvan, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare, infracţiunea de omor fiind expres menţionată în anexa legii respective. În temeiul art. 5 alin. 5 din Legea nr. 76/2008, se va aduce la cunoştinţa inculpatului Puia Florin Razvan că probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare a profilului genetic. În baza art.274 alin.1 Cod procedură penală, obliga inculpatul la plata către stat a sumei de 3500 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare, din care suma de 3000 lei reprezintă cheltuieli judiciare efectuate în cursul urmăririi penale. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21 aprilie 2021.
Document: Hotarâre  100/2021  21.04.2021”, potrivit portalului instanțelor de judecată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here