Penitenciarele din Prahova au deschis porțile persoanelor private de libertate care beneficiază de prevederile legii 116/2017, privind recursul compensatoriu.
Astfel din cadrul Penitenciarului de la Ploiești au fost liberați condiționat doi deținuți, iar de la Penitenciarul de Femei de la Târgșor, cinci persoane private de libertate.
Reprezentanții penitenciarelor au refuzat să dea detalii despre identitatea deținuților care au ieșit din închisoare odată ce a intrat în vigoare legea 169, însă ne-au dat asigurări că este vorba despre persoane condamnate pentru fapte săvârșite fără violență, în general furturi, nicidecum pentru fapte săvârșite împotriva umanității (omoruri, violuri, tâlhării etc)
Cei șapte au fost liberați, joi, după miezul nopții, după ce Comisiile de liberare condiționată din cadrul celor două penitenciare au reușit să identifice o parte dintre persoanele private de libertate care beneficiază de prevederile noii legi.
Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Ploiești, Cristina Comnea, a precizat că mâine urmează să mai fie liberată o altă persoană privată de libertate. Comnea a adăugat că se lucrează în continuare la definitivarea listelor cu deținuți și că nu este exclus ca numărul acestora să fie cu mult mai mare. Aceștia ar urma să iasă din închisoare în zilele următoare.
Liberarea celor șapte deținuți din Prahova vină după ce în cursul zilei de joi, după ce legea 169/2017, la Penitenciarul de Femei de la Târgșor a fost cât pe ce să organizeze o revoltă a deținutelor. Martorii care s-au aflat dincolo de zidurile Pentenciarului au putut auzi discuțiile aprinse purtate între deținute și gardieni.
În plus, la poarta penitenciarului, atât la Ploiești cât și la Târgșor, au venit familiile deținuților care se așteptau ca rudele lor incarcerate să fie liberate din închisoare “pentru că așa au auzit la televizor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here