fbpx
sâmbătă, mai 25, 2024
spot_img

Șapte urși relocați din Sinaia fac ravagii în gospodăriile oamenilor

Citește Și

- Reclamă -

Șapte urși care au fost relocați din Sinaia fac ravagii în județul unde au fost mutați.

Urșii din Sinaia au fost duși în județul Gorj, iar oamenii de aici spun că animalele le distrug gospodăriile.

Primarul localității Polovragi a cerut administratorului fondului de vânătoare să relocheze la rândul său cei șapte urși aduși din Prahova, transmite g4media.ro.

- Reclamă -

„Șapte urși au fost relocați de la Sinaia la Polovragi, la propunerea echipei de intervenție către Garda Forestieră și cu acordul gestionarul fondului cinegetic nr. 69 denumit Olteț, din județul Gorj, în luna iulie 2022″, a spus primarul comunei Polovragi, Gheorghe Epure, care a primit un răspuns oficial de la Garda de Mediu.

Primarul localității Polovragi a solicitat administratorului Fondului de vânătoare să relocheze urșii departe de gospodăriile gorjenilor.

„Cred că soluția cea mai bună este de relocare a acestor exemplare, pentru că există un pericol al agresivității acestora. Faptul că nu se speriau de petarde și că nu se speriau de prezența oamenilor ne-a făcut să credem că sunt relocați din alte zone, deoarece urșii din habitatul nostru se sperie și nu au atâta îndrăzneală. Am cerut relocarea urșilor. Acum, că a venit și răspunsul de la Garda Națională de Mediu sunt sigur că urșii sunt dintre cei aduși din alte zone“, a precizat primarul de la Polovragi.

- Reclamă -
spot_img
spot_img
spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Ultimele Știri

VIDEO – Daniela Lica: ”Pentru educația copiilor nu e suficient niciodată cât se investește. Primarul Ploieștiului ne-a ajutat foarte mult”

Trei elevi ai Colegiului Național I.L. Caragiale din Ploiești s-au calificat în lotul restrâns de informatică al României...