Gripa a mai provocat şase decese în România. Un număr de 34 de persoane au murit din cauza gripei, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Şase decese au fost anunţate doar miercuri.

Un bărbat în vârstă de 62 de ani, din Oradea, internat la secţia Pneumologie a Spitalului Municipal “Gavril Curteanu”, a murit în noaptea de marţi spre miercuri, potrivit ebihoreanul.ro. Potrivit DSP Bihor, pe lângă infectarea cu virusul AH1N1, bărbatul decedat la Oradea fusese diagnosticat cu pneumonie infiltrativă bilaterală. De asemenea, el suferea şi de hepatită cronică cu virus B şi nu fusese vaccinat antigripal.

Alte două persoane au decedat la Constanţa. Este vorba despre un bărbat în varsta de 57 de ani, din jud.Constanta, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, fără condiții medicale preexistente și nevaccinat anti-gripal, şi un bărbat în vârstă de 60 de ani, din jud. Constanța, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Un alt deces de gripă a fost înregistrat şi la Suceava. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 60 de ani, din jud. Suceava, confirmat cu virus gripal tip A, în curs de subtipare, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Al patrulea deces de gripă anunţat miercuri a avut loc în Bucureşti. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 55 de ani, din mun. București, confirmat cu virus gripal tip A, nesubtipat, având condiții medicale preexistente și antecedente vaccinale necunoscute.

Ultimul decedat din cauza gripei, anunţat miercuri de INSP, a fost un bărbat în vârstă de 57 de ani, din jud. Vaslui, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09, având condiții medicale preexistente, dar nevaccinat anti-gripal.

Simptome gripă. Informațiile care circula cu privire la sezonul de gripa 2019 nu sunt deloc pozitive. De aceea este foarte important să știi cum recunoști simptomele de gripă și pe cele de răceală, astfel încât să nu le încurci și să iei măsuri imediat.

Gripa se caracterizează prin debutul brusc al semnelor și simptomelor. Poți avea febră, mialgie, cefalee, stare generala de rău, tuse neproductiva, dureri în gât și rinită.

În rândul copiilor, gripa este adesea asociată cu otită medie, greață și vărsături.

Când ai gripă, te simți foarte slăbit și obosit până la 2-3 săptămâni. Te dor mușchii și ai frisoane și transpirații, iar febra vine și trece.

Cum faci diferența între simptome de gripă și simptome de răceală

Tabelul de mai jos te ajută să compari simptomele răcelii cu cele ale gripei. Învață să le deosebești și să știi și similitudinile dintre ele, atât la tine cât și la copilul tău. Dacă constați că ai simptome de gripă, ia legătura cu medicul tău ca să îți dea medicamente antivirale (care NU sunt antibioticele).

1.    Febră

La răceala: rar

La gripă: este caracteristică, foarte ridicata (peste 38 de grade Celsius), durează 3-4 zile

2.    Durere de cap

La răceală: rar

La gripă: puternică

3.    Dureri generale în corp

La răceală: vagi

La gripă: frecvente, chiar severe

4.    Slăbiciune, oboseală

La răceală: niciodată

La gripa: încă de la debut si proeminentă

Sursa: www.romaniatv.net

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here