perchezitii 1

Descinderi de amploare pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani. Prejudiciul cauzat se se ridică la suma de 370.000 de lei.

“La această oră, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Timiș efectuează șase percheziții, pe raza județelor Caraș-Severin și Timiș, la domiciliile unor persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale societăților administrate de aceștia.

Prejudiciul cauzat prin comiterea de infracțiuni este estimat la aproape 370.000 de lei.

La data de 10 decembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalității economice, sub coordonarea de specialitate a Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R., efectuează șase percheziţii pe raza județelor Timiș și Caraș-Severin, la domiciliile a trei persoane bănuite de evaziune fiscală și spălare de bani, precum și la sediile sociale ale firmelor administrate de aceștia.

La activități participă și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

În fapt, în cursul anului 2011, bănuiţii, în calitate de reprezentanți legali (asociați, administratori, împuterniciți) a două societăți comerciale, ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operațiuni comerciale fictive, reprezentând achiziții de bunuri și prestări de servicii în domeniul construcțiilor.

Privitor la aceste operațiuni există suspiciuni că ar fi creat un prejudiciu de 370.000 de lei bugetului consolidat al statului.

Ulterior, bănuiții ar fi efectuat tranzacții financiare constând în depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate efectuate de persoane interpuse sau de rularea acestor valori prin conturile bancare ale societăților, urmărindu-se astfel disimularea provenienței și circulației banilor.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, în vederea documentării întregii activități infracționale a persoanelor bănuite de comiterea de infracțiuni.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații”

se arată într-un comunicat publicat pe site-ul Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here