Șase persoane au fost reținute, marți, de către polițiștii prahoveni, în urma perchezițiilor efectuate într-un dosar de înșelăciune. 

Este vorba despre șase bărbați din București, Alexandria și din județul Ilfov.

Aceștia vor fi prezentați cu propunere de arestare în cursul zilei de astăzi, la Judecătoria Ploiești.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au efectuat 9 percheziții în municipiul București și în județele Călărași, Teleorman și Ilfov, la domiciliile unor persoane bănuite de comiterea mai multor infracțiuni de înșelăciune.

Din cercetări a rezultat faptul că, începând cu luna martie a.c., persoanele bănuite ar fi săvârșit mai multe infracțiuni de înșelăciune în domeniul comerțului cu materiale de construcție. În fapt, acestea ar fi postat pe internet oferte fictive, determinând părțile vătămate să depună sume de bani în conturi bancare, fără a le livra produsele comandate și achitate în prealabil.

De la locațiile vizate au fost ridicate înscrisuri, aparatură electronică și sume de bani.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională depășește 250.000 de lei.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activități infracționale.

Activitățile s-au desfășurat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale al I.G.P.R., al serviciilor pentru acțiuni speciale și ai altor structuri din București și județele Prahova, Călărași, Teleorman și Ilfov.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here