arabesque bussines magazine 19923600

arabesque bussines magazine 19923600Un angajat al SC ARABESQUE SRL își acuză șefii de hărțuire și calomnie! Viorel Marian Perțea, angajat al societății din data de 14 februarie, pe funcția de Agent de Vânzări, a depus o reclamație la Inspectoratul Teritorial de Muncă, prin care își acuză superiorii că l-au înjurat și că l-au constrâns să își depună cererea de demisie. Mai mult decât atât, salariatul firmei spune că au fost și martori la discuțiile purtate și că în sediul firmei sunt camere de supraveghere care au înregistrat injuriile aduse.

 

Mărul discordiei – orele suplimentare neplătite

 

În cadrul unei ședințe care a avut loc marți, se pare că Viorel Perțea a fost jignit și înjurat de către superiorul direct, Cătălin Moisa, care i-a solicitat să predea telefonul, tableta și cheile mașinii și să își dea demisia, pentru că sâmbătă a plecat mai devreme de la muncă. Asta în ciuda faptului că, potrivit contractului de muncă, sâmbăta este considerată zi liberă. La Arabesque, însă, povestește bărbatul, dacă nu vii în weekend la muncă ești penalizat cu 30 de lei, nici vorbă să ți se plătească orele suplimentare, cum ar fi normal.

 

Degeaba vrei să muncești, că nu ai cum

 

Directorul de filială, Adrian Burduja, a “încercat” să aplaneze conflictul, explicându-i salariatului că anumite cuvinte licențioase nu sunt acceptate în Arabesque. Apoi,  i-a cerut din nou lui Perțea să demisioneze, explicându-i că și dacă nu va face el acest lucru, vor alege o modalitate mai dificilă prin care să îl dea afară, dar tot vor ajunge aici. În momentul de față, salariatul nu își poate desfășura activitatea, întrucât a fost pus să predea telefonul, tableta și mașina de serviciu. (FOTO PROCES VERBAL).

 

Ce presupune modalitatea mai dificilă de a scăpa de salariat

 

Șefii de la Arabesque nu se dau bătuți în lupta lor de a scăpa de salariatul “răzvrătit”, care refuză să facă ore suplimentare neplătite și nu acceptă să fie înjurat. Imediat după cele două discuții, Viorel Perțea i-a auzit vorbind prin birou despre cum pregătesc referate de abatere disciplinară, care să fie ante-datate. Atfel, la trei referate, ar putea să îi desfacă contractul de muncă.

 

Niciun șef nu e de acord cu înjurăturile, dar nici unul nu pare să acorde atenție evenimentului

 

Directorul de vânzări, Cătălin Enache, a subliniat, la rândul lui, că înjurăturile nu sunt o practică acceptată în Arabesque, însă, în timpul discuției cu Viorel Perțea, părea că vrea să schimbe acest subiect și să redirecționeze discuția către alte aspecte. În final, a spus că va avea o discuție și cu Cătălin Moisa, pentru a lămuri aspectele reclamate de salariat.

 

Practică obișnuită în ARABESQUE?!

 

Salariatul ne-a explicat că acest tip de management este unul obișnuit pentru șefii din Arabesque, el nefiind un caz singular. Un alt coleg de-al lui Viorel Perțea se pare că a fost constrânns, marți, să își dea demisia, în circumstanțe asemănătoare.

Vă prezentăm mai jos sesizarea pe care Viorel Perțea a trimis-o către ITM:

Sesizare

Subsemnatul Perțea Viorel Marin,domiciliat în Ploiesti, declar următoarele:
În perioada de la 14.02.2015 până în prezent lucrez la societatea SC ARABESQUE SRL,cu sediul în localitatea Galați str.Timișului nr1,punct de lucru Ploiești, telefon 0244567312, administrator punct de lucru Adrian Burduja.

În această perioadă am lucrat în funcția de Agent Vânzări cu un program zilnic de 10 ore din care 2 erau considerate pauză de masă, având încheiat cu societatea mai sus menționată:
-contract individual de muncă numărul 4052 din data 13.02.2015.
În perioada lucrată am primit lunar un salariu și am semnat ștate de plată.

Alte precizări:
În data de 22.04.2015 la ora 17:45 am avut la birou ședință de vânzări, care în foarte scurt timp s-a transformat într-un șir foarte lung de acuze și înjurături adresate mie de către Moisa Cătălin, având funcția de șef departament în cadrul societății SC ARABESQUE SRL filiala Ploiești.
În urma acestor acuze și injurii nefondate, dl Moisa Cătălin a luat decizia de a îmi confisca toate instrumentele necesare pentru a-mi putea exercita îndatoririle de serviciu și am fost trimis acasă și obligat să îmi dau demisia. Principalul motiv pentru care cred că a reacționat așa este ziua de sâmbătă, 18.04.2015, când am plecat mai devreme de la birou, motiv pentru care am fost înjurat și amenințat cu referat de abatere disciplinară. Sâmbăta, conform contractului individual de muncă este considerată zi nelucrătoare, dar în realitate suntem obligați să venim la muncă, iar în cazul în care acest lucru nu se întâmplă suntem penalizați,
În urma discuției purtate astăzi, 23.04.2015, cu Directorul de vânzări dl.Cătălin Enache, am fost anunțat că aceste deviații de comportament nu sunt normale și nici tolerate de către societatea SC ARABESQUE SRL.
Tot astăzi, 23.05.2015, am discutat și cu Directorul zonal, dl.Burduja Adrian, acesta adresându-mi injurii și jigniri și m-a obligat să îmi dau demisia, că altfel va fi nevoit să aleagă calea cea dură pentru a imi desface contractul de muncă.

Aceste sesizări se pot verifica cu probe audio si martori.

Aștept răspunsul dvs și numărul de înregistrare referitor la această sesizare,pentru a acționa și în instanță!

Cu stimă,
Perțea Viorel Marian

N.R.: Am trimis o sesizare către conducerea Arabesque pentru a le cere un punct de vedere pe care îl vom publica de cum îl primim.

proces verbal masina

proces verbal telefon

2 COMENTARII

  1. Soferii de la Arabesque sunt niste criminali in putere: unul, cu un camion cu macara, a intrat peste mine, pe banda mea, in mod deliberat. Rusine firmei Arabesque ca angajeaza nebuni periculosi !

  2. Si domnii din conducerea Arabesque nu s-au oprit, pentru ca aparent au apucaturi prea bine inradacinate.
    Suntem in Octombrie 2021, iar ei continua sa minta angajatii la interviu si in perioada de proba de 120 de zile, doar pentru a putea profita de acestia dupa ce semneaza documentele care sa ii faca raspunzatori de daunele/pierderile pe care ei le cunosc de fapt (pentru ca participa in mod indirect, dar in cunostiinta de cauza) la ele.
    Mai exact, angajeaza persoana inclusiv fara experienta (cu atat mai bine pentru ei) pe un salariu negociat (sa zicem 2500). Apoi, in contract trec o alta suma (1500 + bonuri de masa). Pentru pozitii ca gestionar, stivuitorist, sau altele care presupun marfa, evidenta de marfa, sau alte modalitati de stoc – acestia obliga angajatii sa semneze pentru gestiunea luata in primire. Poate ca deocamdata nu suna ingrijorator, insa de fapt exista minusuri de sute de milioane de lei vechi – care ghiciti de catre cine vor fi platite?
    Sunt numerosi angajati care au sechestru pus pe cont, pentru ca dupa ce au semnat pentru inventar, sau alte genuri de documente cu raspundere, s-au trezit cu sume umense de plata prin impunere judecatoreasca.
    Probabil ca daca s-ar dori, s-ar afla de fapt cum le “dispare” marfa din depozit, sau cum fura toti mana-n mana. Si poate tot daca s-ar dori, s-ar afla si cum falsifica facturi doar pentru ca marfa sa plece din depoziti, aparent “pe bune”. Doar ca e putin de sapat si nu stiu cine are cu adevarat initiativa pentru hotiile de rangul asta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here