Consiliul Local Ploieşti a dezbătut, vineri, pentru a doua oară, un proiect de hotărâre care viza rectificarea de buget la SC Hale şi Pieţe SA. Principalul obiectiv care a ridicat foarte multe semne de întrebare în rândul aleșilor locali a vizat achiziţia unui nou sistem de control al accesului și pentru care conducerea societății a alocat  300.000 lei.

 

La prima vedere, suma alocată pentru o barieră pare extrem de mult. De altfel, la prima apariţie a proiectului de rectificare, valoarea propusă era mult mai mare, 375.000 de lei,  motiv pentru care consilierii PSD au refuzat să voteze favorabil proiectul în ambele ședințe.

 

Într-un final, rectificarea a fost aprobată, după ce s-a explicat că noul sistem este complet automatizat, spre exemplu pe modelul celor din parcările aeroporturilor, şi nu mai necesită plata unor casieri-încasatori.

Consilierul  Paul Palaş, preşedintele comisiei interne de buget-finanţe şi cel care a propus suma, a argumentat că, din economia generată, Hale şi Pieţe îşi va recupera investiţia într-un termen scurt.

Ca exemplu, el a precizat şi că societatea a schimbat recent casierii şi a înregistrat o creştere a veniturilor zilnice, lucru care arată că au existat unele erori umane, ca să nu intrăm în acuzaţii mai grave.

“Acolo se pierd bani mulţi în lipsa unei bariere funcţionale, nu putem încasa sumele care în mod normal sunt plătite, pentru că nu există un control. Chiar dacă pare ciudat, o să vă spun o chestiune foarte reală, am schimbat de curând salariaţii care lucrau la bariere şi, după această schimbare, am constatat un plus la încasări

zilnice de 400 de lei. Şi nu avem garanţia că am retezat de la rădăcină răul. Înmulţit cu 30 de zile înseamnă 12.000 de lei pe lună, înmulţit cu 12 luni înseamnă 144.000 de lei. În doi ani de zile ne amortizăm bariera. De aceea vă rog să votaţi acest proiect, astfel încât să-i oferim societăţii instrumentele necesare să funcţioneze corect”, a explicat consilierul local.

 

Rectificarea bugetară a inclus şi o sumă de circa 150.000 de lei, venită sub formă de subvenţie pentru plata şomajului tehnic, a mai anunţat preşedintele comisiei interne de buget-finanţe din Consiliul Local Ploieşti.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here