scandal cl ploiesti statie tratare a deşeurilor
Un proiect privind extinderea staţiei de tratare a deşeurilor de la marginea Ploieştiului încinge spiritele în administraţia locală. Primarul Andrei Volosevici le-a reproşat consilierilor că au permis schimbarea destinaţiei terenului fără să verifice dacă administratorul rampei respectă circuitele în vigoare, amntind că staţia de tratare a fost transformată mai degrabă în rampă de gunoaie şi avertizând că terenul propus pentru extindere ar putea avea aceeaşi soartă.

Consiliul Local Ploieşti a aprobat, în şedinţa de luni, un plan urbanistic local privind schimbarea destinaţiei unui perdele forestiere situate lângă Centura de Est. Conform hotărârii, parcela respectivă urmează să fie folosită pentru extinderea staţiei de tratare mecano-biologică a deşeurilor. Staţia, cunoscută ca TMB pentru cei din domeniu, a fost construită de Consiliul Judeţean, din fonduri europene, şi dată ulterior în administrare privată.

Extinderea vizează construirea unei instalaţii de valorificare a deşeurilor. E propusă o linie de producere SRF, pentru obţinerea energiei din deşeuri.

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, le-a reproşat consilierilor care au iniţiat proiectul de hotărâre faptul că nu au verificat situaţia actuală de la staţia de tratare a deşeurilor. Edilul a reclamat că operatorul actual nu respectă circuitele, avertizând că acelaşi lucru s-ar putea petrece şi cu terenul cel nou. “Dacă circuitul s-ar face real, ar mai fi nevoie de extindere sau nu? Mi-e foarte teamă că de fapt acolo se mai extinde ceva ca să facem un depozit de gunoi”, a reclamat primarul în timpul dezbaterilor din Consiliul Local.

“PUZ-ul este absolut în regulă. Însă eu întreb obsesiv: e nevoie să mai facem acolo încă o rampă, pe care o s-o constataţi în următoarele luni? E nevoie să luaţi o decizie pe acest PUZ-ul în contextul în care ştim că nu funcţionează circuitele, pentru că nu se doreşte să funcţioneze şi că, de fapt, acolo a ajuns o groapă de gunoi?”, a adăugat Andrei Volosevici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here