Pe rețeaua de socializare Facebook a apărut o postare în care se discută intens despre una dintre diplomele de “FAIR-PLAY” oferite la finalul meciului de promovare al echipei Petrolul Ploiești, care ar fi ajuns la altcineva decât ar fi trebuit.

Potrivit unor suporteri, se pare că a fost stabilit, înainte de meci, ca diplomele sa fie înmânate unor copii. Fiind vorba de trei diplome, s-ar fi hotărât ca pe teren să intre pentru a ridica premiul câte un copil din partea fiecărei dintre cele trei tribune premiate și anume: Peluza Latină, Peluza Ilie Oană și Tribuna 2. Însă diploma Tribunei 2 nu a ajuns la un copil, așa cum ar fi trebuit, ci a ajuns la Doru Alexiu, un renumit colecționar din Ploiești.

Reporterii Incomod au luat legătura cu Dan Enache, membru al grupării T2, pentru a afla ce s-a întâmplat cu diploma respectivă. Acesta este și cel care l-a însoțit pe copilul căruia ar fi trebuit să-i fie înmânată.

“Până să înceapă meciul am fost în birou la domnul Cristi Vlad și mi-a vorbit despre aceste diplome, cum se vor acorda, că se vor acorda câte una pentru fiecare facțiune a galeriei și fiecare va trebui să trimită câte un reprezentant. Eu i-am spus că o să  trimit un copil, anume pe Robert. Am discutat cu ceilalți și am stabilit să trimitem fiecare câte un copil, iar apoi să depunem premiile la club pentru că este meritul lor, nu a unei grupări sau a unui om anume. Este meritul tribunei. La finalul meciului, când s-a anunțat să meargă reprezentanții galeriei să ridice premiile, eu l-am însoțit pe Robert pentru că are probleme medicale, am așteptat să se termine bătaia cu șampanie, am fost la domnul Crângașu și am întrebat de diplomă, iar acesta a spus că s-au acordat premiile, am luat copilul, cu capul în pământ de rușine, că îmi era rușine de el și de părinții lui. Le spusesem de la începutul meciului că o să mă duc cu el și o să primească premiul. Duminică am văzut pe pagina de Facebook a domnului Doru Alexiu diploma Tribunei 2. Nu știu dacă a fost o greșeală, nu am văzut pe nimeni că a primit diplomele, m-am uitat pe înregistrările video și am văzut că cineva cu un tricou galben a luat cele trei diplome de pe masă, dar nu am văzut să fie acordate unui om anume. L-am întrebat pe Doru de unde are diploma și nu vrea să spună, însă mi-a spus “să fi mulțumit că se află la mine și nu s-a pierdut”. Aseară a venit la Robert cu o copie a diplomei și i-a dat-o copilului. Bătaie de joc, trebuia să îi dea originalul, nu o copie. Dacă voia să o depună la muzeu, trebuia să discute și cu noi că nu e singur în tribuna aia, nu-i tribuna dânsului. Pentru faptul că a fondat în 1990 asociația, bravo, îl respect pentru asta, îi respect și munca pe care o depune și banii pe care i-a cheltuit pentru acel muzeu, dar este colecția dânsului proprie, nu este un muzeu cu porțile deschise să meargă oricine să îl viziteze, iar asta nu înseamnă că trebuie să își însușească dânsul niște bunuri care nu sunt de fapt ale dânsului. Nu trebuia să facă ce a făcut. Eu am crezut că diplomele au fost luate de cineva de la club și au fost depuse la club, până când am avut surpriza să văd pe Facebook unde se află de fapt diploma”, a declarat Enache Dan pentru ziarul Incomod.

Ce spune Silviu Crângașu, președintele AJF Prahova, despre situația creată:

“Când am premiat Petrolul cu acea diplomă, nu știu în ce împrejurări a ajuns la domnul Alexiu. Ieri am aflat, eram la stadion când domnul Alexiu a venit cu diploma. Suporterii au hotărât ca trofeul acordat pentru contribuția avută la proiectul Petrolul să stea în vitrina clubului și nu știu în ce împrejurări a ajuns la domnul Alexiu. Domnul Alexiu știu că a înmânat-o reprezentanților clubului pentru a fi afișată în vitrina clubului. Înainte de începerea jocului, la ședința tehnică au fost prezenți și reprezentanții celor trei facțiuni ale galeriilor, cu toții am convenit ca fiecare facțiune să delege un reprezentant care să vină să intre în posesia premiilor”, a declarat Silviu Crângașu pentru ziarul Incomod.

Ce spune Doru Alexiu, colecționarul care a fost în posesia diplomei:

“Diploma am primit-o de la cineva, pentru că nu știa ce să facă cu ea, a zis “Doru, știu că tu faci colecție, nu a venit nimeni după ea, nu știm ce să facem cu ea”. Probabil greșeala s-a produs atunci când crainicul a invitat suporterii pe teren. Cred că acolo s-a produs marea greșeală că toată lumea a sărit și a năvălit pe teren, probabil cine era responsabil sau cine trebuia să ia diploma, nu a luat-o și mai multe chiar nu știu ce să vă zic. Eu unul nu știam că trebuia să ia cineva anume diploma aia. Diploma mi-a fost oferită, nu am plătit pentru ea, nu am oferit niciun ban. Spre exemplu și ieri am fost la prezentarea lotului și a venit un patron care are o afacere în Ploiești și mi-a zis “Doru, să treci pe la mine că am făcut rost de ceva cu Petrolul, să treci să îți alegi de acolo, poate nu ai la colecție”, adică la modul ăsta. Eu de bună credință am postat diploma, ieri am fost și am dat-o înapoi, chiar nu știu ce atâta tam-tam pentru nimic. Dacă știam ce trebuie făcut cu ea, o dădeam înapoi la club, dar dacă mi s-a oferit ce să fac? Să zic că nu o iau? Tot ce am în colecția mea este luat de la persoane private, nu am luat nimic niciodată de la club. M-au făcut hoț și alte bazaconii, eu efectiv am luat-o și am postat-o să o vadă lumea. Alți colecționari dețin lucruri despre care nu știe nimeni nimic, nu le-a văzut nimeni niciodată. Eu am site-ul meu, am colecția pusă pe Facebook. Tot ce fac, fac pentru iubitorii Petrolului să vadă și ei istoria. Am fost în Suedia la un fost petrolist care are aproximativ 80 de ani și mai avea ceva cu Petrolul și am dat peste 2.000 de euro ca să le aduc în țară, să le vadă lumea, dar în condițiile astea, mă gândesc să îmi înstrăinez colecția, să încep să le vând pentru că văd că efortul, timpul, banii familiei nu sunt apreciate”, a declarat Doru Alexiu pentru ziarul Incomod.

Citește și Galeria echipei Petrolul Ploiești a scris istorie în fotbalul românesc – VIDEO – GALERIE FOTO

Reporterii noștri l-au întrebat pe Dan Alexiu cine este persoana care i-a înmânat diploma, dar acesta a refuzat să răspundă la această întrebare.

6 COMENTARII

  1. Ce penibil….extraordinar motv de suparare al suporterilor. da mi un mail …si ti arat eu ce ” baieti ” sunt astia din T2:))

  2. Este peste puterea mea de intelegere de ce tot acuzati ca este urat din partea lui Dan Enache, ca vai ce a facut el. Ce a facut? Ca i se parea normal (si nu numai lui) ca o diploma sa ajunga la club? Pana la urma urmei o merita chiar el, sa etea pe peretele lui de acasa, la cata munca si efort a depus pt un spectacol care a iesit perfect. Asa ca n ar trebui sa se dea lumea atat peste cap, ci mai bine multumiti i !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here