Un conflict care a avut loc în comuna prahoveană Vâlcănești a fost aplanat după ce au fost solicitate întăriri și sprijinul mascaților de la SAS. 

Trei bărbați au făcut scandal după ce au băut. Doi dintre ei sunt frați și s-au luat la ceartă cu un vecin.

Conflictul a avut loc joi, în jurul orei 20.30. La fața locului s-a deplasat un echipaj format din doi polițiști și un polițist local.

Cei doi frați au devenit recalcitranți, i-au agresat pe polițiști și i-au amenințat cu moartea.

Polițiștii au folosit sprayuri lacrimogene și au solicitat sprijin.

Astfel, au fost chemate întăriri, dar și un echipaj SAS (acțiuni speciale).

Comunicatul IPJ Prahova: 

În data de 16 aprilie, în jurul orei 20:30, am fost sesizați cu privire la faptul că, în comuna Vîlcănești, are loc un conflict între mai multe persoane.

Pentru stabilirea situației de fapt, la față locului s-a deplasat o echipa de intervenție formată din doi polițiști din cadrul Poliției Plopeni și un polițist local.

Din primele verificări se pare că, pe fondul consumului de alcool, a avut loc un conflict spontan între trei bărbați.

La vederea organelor de poliție, doi dintre cei implicați în eveniment, au manifestat un comportament agresiv, exercitând acte de violență fizică și proferând injurii și amenințări cu moartea asupra acestora.

Pentru aplanarea conflictului, polițiștii au folosit spray-urile iritant-lacrimogene, fiind solicitat totodată sprijinul subunităților limitrofe, precum și un echipaj SAS, care au intervenit și i-au imobilizat pe agresori.

Cei doi bărbați au fost conduși la sediul poliției, pentru audieri, ulterior fiind reținuți pentru 24 de ore.

În cauza se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, dosar penal în lucru, instrumentat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here