adi transport metropolitan ploiesti consiliul local
Şedinţa de joi a Consiliului Local Ploieşti a generat un scandal de proporţii între Andrei Volosevici şi consilierii PNL, după ce aceştia au refuzat să pună în dezbatere un proiect iniţiat de primar, care ar putea aduce aproape 12 milioane de euro pentru autobuze electrice şi staţii de încărcare.

Proiectul vizează asocierea cu autorităţile din Ariceştii Rahtivani şi achiziţia a 22 de autobuze electrice, 22 de staţii de încărcare lentă şi 8 staţii de încărcare rapidă pentru acestea, plus alte 45 de staţii de încărcare pentru autoturisme electrice, valoarea totală ajungând la 11,8 milioane de euro. Un proiect de hotărâre în acest sens fusese deja aprobat de CL, însă viza doar Ploieştiul. La scurt timp, autorităţile au fost informate că, pentru a atrage fondurile europene prin PNRR, e nevoie să existe o asociere între cel puţin două unităţi.

În acest context a apărut ideea de asociere cu administraţia din Ariceştii Rahtivani, condusă de un primar USR. Deşi proiectul fusese iniţiat de primarul Volosevici, tocmai consilierii din PNL, colegii săi de partid, au fost cei care au refuzat includerea lui pe ordinea de zi, argumentănd că nu a existat o hotărâre prealabilă privind asocierea dată de omologii din Ariceşti, câtă vreme administraţia de aici şi-a dat deja acordul să facă parte din altă asociere pe domeniul transportului public, cea din care mai fac parte Consiliul Judeţean şi toate celelalte localităţi din jurul municipiului.

În replică, primarul Volosevici a argumentat că o situaţie similară există la Cluj-Napoca, primăria de aici intrând în asociere cu comuna Floreşti pentru achiziţia de autobuze prin PNRR, în contextul în care ambele fac parte dintr-un ADI mai mare pe domeniul transportului. Mai departe, primarul le-a reproşat consilierilor că pun în pericol un proiect european, cu termen de depunere a cererii de finanţare pe 16 mai, şi c-ar acţiona la comanda liderilor PNL Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here